Erwin Smit nieuwe trainer SCW 2: Van Haarlem naar Rijsenhout

Zaanstad- Afgelopen jaar werd duidelijk dat er voor SCW2 een nieuwe oefenmeester gezocht moest gaan worden. En zoals het de gewoonte is bij die club, zetten meerdere mensen binnen SCW de antennes dan uit om rond te vragen in hun netwerk of ze nog iemand kennen die op zoek is naar een nieuwe club. 

Via een oud trainer van SCW werd de club uit Rijssenhout getipt over de beschikbaarheid van Zaandammer Erwin Smit. En Erwin werd door diezelfde trainer getipt dat SCW zoekende was. Erwin vertelt; “Toen ik een paar jaar terug bij stom toeval deze oud trainer tegen kwam, raakten we even gezellig aan de praat. Ik vertelde hem dat mijn avontuur erop zat bij PSZ, en dat ik toen de sv Geel Wit dames 1 trainde. Omdat die trainingsdagen niet geheel overeenkwamen (ik train de dames op dinsdag en vrijdag) heb ik aangegeven om SCW op donderdag uit de brand te helpen  Maar omdat er met trainingsdagen werd geschoven bij SCW (ivm een grote selectie) werd SCW al gauw een dagje meer. Dus daar doe ik nu, samen met Jeroen Alderden, de maandag en de donderdag. 

Gideon geeft aan; “Na een eerste gesprek met de TC was er al gauw een klik. Maar om in te schatten hoe die klik zou zijn met een jonge groep enthousiastelingen werd er een proeftraining gedaan. Die proeftraining overtuigde ons dat we met Erwin iemand gevonden hadden die bij onze club past. Met Erwin hebben we iemand gevonden die rust uitstraalt, maar die ook niet schroomt om het beestje bij de naam te noemen, en die ook op zoek was naar een kleinere vereniging met de dorpse gezelligheid. Nou dat laatste kunnen wij natuurlijk bieden”.

Juist het feit dat Erwin zocht naar een dorpsclub, waar veel gezelligheid te vinden is, maakte het dat de match een feit werd. “Ik heb (nog) geen doelstellingen, we gaan eerst gewoon lekker aan de bak met elkaar. Met hard werken komen we waar we moeten zijn, en die ontwikkeling zien we dan vanzelf. Je kan heel pretentieus binnenkomen en van alles in je hoofd hebben, maar de praktijk is anders. Al hoorde ik wel al dat men toch heel graag voor een kampioenschap zou willen gaan. We gaan zien of we dat feestje kunnen gaan vieren”. Ik zie er naar uit om aan de slag te gaan met dit team, maar ook de samenwerking met de anderen te vinden. 

Erwin is woonachtig in Zaandam, is vader van 3 kinderen (jongen van 20, meisje van 19 en een jongen van 16). In het dagelijks leven is hij Timmerman en heeft hij al 22 jaar zijn eigen bedrijf. Hij heeft diverse jeugdteams getraind (Zilvermeeuwen, RCZ, zvv Zaanlandia) en is assistent trainer geweest bij Zilvermeeuwen (2e klasse zondag) en deed hier ook het 2e elftal waarmee hij promoveerde naar de reserve 1ste klasse. Toen hij nog speler was bij PSZ heeft hij na het ontslag van de toenmalige trainer samen met een medespeler de leiding 1,5 jaar overgenomen, en doorgezet zodat de vereniging nog haar 65ste jubileumjaar kon vieren. Daarna is de vereniging gestopt. Zelf heeft Erwin gevoetbald in de 2e klasse van zowel het zaterdag als het zondagvoetbal.