Fortuna Wormerveer begint met remise tegen Kolping Boys

Zaanstad- Met concurrentie van Ajax-Feyenoord en [Z]aan de Wandel wisten toch nog voldoende mensen de weg naar het Wateringcomplex te vinden om te kijken naar het duel tussen Kolping Boys en Fortuna Wormerveer. In een interessant duel zagen de toeschouwers het duel in 1-1 eindigen.

En die bezoekers hebben ‘waar voor hun geld’ gekregen. Beide teams gingen vol voor de winst, maar moesten uiteindelijk met een 2-2 remise genoegen nemen. En daar zullen beide partijen vrede mee hebben.

Onder een stralend zonnetje werd gestart richting het clubgebouw van Fortuna W. De Ouddorpers kennen hun klassiekers? Die zelden voorkomende opstelling leverde al vlot een kan sop voor Kolping. De eerste aanval van de bezoekers eindigde met de bal op de lat boven Justin. De druk hield nog even aan zonder resultaat op te leveren. En dat had best gekund. Een 0-2 tussenstand had helemaal niet vreemd geweest.

Na een kwartier spelen dan toch de eerste echte doelpoging. Het schot van Joep gaat ver naast, maar gaf Fortuna meer zelfvertrouwen en er werd gekozen voor de beste verdediging, te weten: de aanval. 

Uit een corner valt de bal net over de Kolping Boys keeper dood. Bafode schiet in en dat betekende de 1 – 0 voorsprong. Het wachten was vervolgens op de tweede Fortuna-treffer. Veel mooie passes in de opbouw waar de Wormerveerders eigenlijk meer mee zouden moeten doen. Er was wel duidelijk sprake van een Wormerveers overwicht. Doelpunten blijven helaas uit en als dan Kolping een aanval over links opzet, komt de bal bij de tweede paal en gaat deze onder Justin door. Tussenstand 1 -1.

Fortuna pakt het initiatief weer op en ziet Ivan een schot geblokt na een goede opbouw. Voor de pauze gaat er nog wel een kopbal van Kolping net naast zodat er met een 1-1 stand gerust gaat worden.

In het tweede bedrijf is het Fortuna Wormerveer dat zoekt naar de aanval. Het spel gaat op en neer. Fortuna wellicht iets te frivool, onnodig balverlies na leuke acties, maar wat wil je ook met een team waarin die oudste speler nog 23 jaar moet worden?

Dan een werkelijk prachtige solo van Duncan die de 16 meter ingaat. Zijn bal komt vanaf achterlijn voor en Ivan tikt de bal, achter zijn standbeen langs, in het doel en dus 2-1.

Aan Fortunazijde dan wat wissels. Dani en Duncan gaan eruit en Sam en Sam komen er in. Even later gaat ook Bafode eruit en is Luke zijn vervanger.  Waar dan de 3-1 in de lucht hangt is het toch Kolping dat uit een lange solo redelijk ongehinderd de 2-2 kan scoren. De druk op de Fortuna goal blijft en is het een zaak van volhouden. En dat doet Fortuna gewoon prima.

Prachtige loop van Jeiel eindigt bal net naast. In de slotfase gaat bij Fortuna Jarno eraf en komt Jayden erin. Dat zorgt niet voor wijziging in de stand al lijkt het in de blessuretijd toch nog de goede kant op te gaan als een vrije trap van Fortuna op 25 meter, met Stijn achter de bal, nog net op tijd gekeerd kon worden door de K-keeper.

Als de prima leidende arbiter Ramon Westhoff, geassisteerd door Faruk Akdeniz en Thimo Dede, affluit is de algehele opinie dat er een terechte eindstand valt te noteren. 

De uitslagen:

Programma voor komende week

Schermafbeelding_2023-09-24_om_17.21.53.png