Bekerduel: Fortuna W 0-23 maatje te groot voor Sporting Krommenie O-23

Zaanstad- Op de avond dat PSV dacht nog iets te kunnen doen in Londen toonde Arsenal zich heer en meester. De nederlaag voor de Eindhovenaren was logisch. Een soort gelijke verhouding viel waar te nemen op het hoofdveld van het Watering complex in Wormerveer.

De O23 van Fortuna Wormerveer wist met 4-1 te winnen van het dit seizoen voor het eerst opererende Sporting Krommenie. Voor de Krommenieërs is het dit seizoen een goede zaak dat er na twee seizoenen afwezigheid weer een onder-23 team is. Dat team staat onder leiding van Mo Kusadasi en komt uit in de 4e divisie-B. Zaterdag 23 september openen de Krommenieërs de competitie met een duel tegen AFC IJburg -onder 23. Dat duel begint om 14;30 uur. In de poule zitten onder meer gerenommeerde namen als de hoogste -onder 23 teams van JOS Watergraafsmeer, HBOK, OFC, OSV, vv Monnickendam, AFC IJburg, FC Ankaraspor.

In Krommenie heeft men een beleid ingezet om de eigen jeugd te betrekken bij de ontwikkeling van het Krommenieër voetbal. “Met kwaliteit en plezier op de trainingen, volgt een goede voetbalontwikkeling, ieder op zijn eigen niveau, en leidt dit de club naar groei en prestaties” valt er te lezen. Sporting Krommenie streeft haar ambities na om met eigen kweek zo hoog mogelijk te voetballen. En tegelijkertijd die vertrouwde dorpsclub te blijven met een plezierig voetbalklimaat.

Het eerste elftal van Sporting wist vorig seizoen met een sterke eindsprint, lijfsbehoud in de 3e klasse zeker te stellen. Dit seizoen is de ambitie om bovenin mee te draaien en de komende jaren promotie naar de 2e klasse te realiseren. Om dit te bewerkstelligen heeft Sporting de selectie uitgebreid met een Onder 23 team dat divisie gaat spelen. Dit om nog meer voedingsbodem te geven aan de doorgroei en ontwikkeling van talentvolle jeugdspelers. 

Een tekst die binnen Fortuna Wormerveer al een paar jaar eerder werd gebruikt en tot resultaat heeft geleid. Goed voorbeeld doet volgen is dan een uitdrukking die daar prima bij past.

Unknown-0.jpegUnknown-1.jpegUnknown-2.jpeg

De eerste helft toonde meteen het verschil tussen beide teams. Dat verschil kwam niet direct in de stand tot uiting. Na diverse doelrijpe kansen was het Luke die in de 26e minuut de eerste treffer op aangeven van Tristan voor zijn rekening nam. Voor hem ongetwijfeld een grote ‘bevrijding’ want het was zijn eerste goal na een jaar lang blessureleed met zijn kruisband. Vlak voor rust plakte hij er nog een tweede aan vast op aangeven van Robin dus zijn avond heeft hem ongetwijfeld heel veel moraal geschonken.
Nog net voor de thee prikte Gerson uit een pass van Che de derde achter de S-goalie.

Unknown-3.jpegUnknown-4.jpegUnknown-5.jpeg

In de tweede helft vielen de withemden eigenlijk te ver terug. Het was dat Sporting Krommenie nog niet voldoende kwaliteit op het veld kon brengen om het de thuisploeg echt lastig te maken. ‘Het niveau moet omhoog!’ Concludeerde coach Mick niet voor niets na afloop.  In de 49e minuut prikte Tristan de 4-0 nog in het net waarna Sporting Krommenie in de 68e minuut de eer wist te redden die zij verdiende.

Unknown-6.jpegUnknown-7.jpegUnknown-8.jpeg

De volgende bekerronde voor Fortuna Wormerveer is een feit. In de competitie is het team nog zonder punten na drie wedstrijden. Datzelfde lot is de tegenstander van zaterdag- Legmeervogels- beschoren. Met deze winst in het achterhoofd een prima moment om de hatelijke 0 weg te spelen.