ZCFC moet Jong Hercules in bekerpoule boven zich dulden

Beverwijk- Zaterdag vierdeklasser staat onder leiding van de 43 jarige oefenmeester Patrick Huisman, die met een jeugdig elftal van echte clubjongens de weg omhoog wil zien te vinden.

Huisman wil de tactiek wat aanpassen en wil iets minder aanvallend spelen en achterin meer ruimte weg geven. Compacter spelen en vanuit de omschakeling gevaarlijk zien te worden en ziet daarin enkele verbeterpunten. De trainer is blij met zijn spelers die enthousiast, leergierig en bereidwillig zijn.

Het bekerduel tegen de fysiek sterke vierdeklasser Jong Hercules uit Beverwijk bood genoeg aanknopingspunten voor ZCFC. Ondanks de 3-1 nederlaag was het bij het Zaans oranje maar verdedigend redelijk op orde. ZCFC kwam nog wel op voorsprong via spits Tom Luckfiel. Slordig balverlies leidde voor rust nog de 1-1 in. ZCFC was in de tweede helft conditioneel sterker dan thuisploeg Jong Hercules. De oranjehemden kregen via tal van counters de deksel op de neus. Het was de Zaandammers aan te rekenen dat het de geboden mogelijkheden in de slotfase niet werden benut. Dan het het zowaar anders kunnen aflopen.

Het Zaans oranje start de competitie aankomende zaterdag op sportpark Kalverhoek met een duel tegen De Wherevogels. Voor ZCFC is het van belang om in de 4e klasse-A goed te starten om het zelfvertrouwen op te vijzelen.

Bekervoetbal/districtsbeker

Zaterdag 16 september 2023: Jong Hercules- ZCFC 3-1

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl