Jong AZ in spektakelstuk ruim langs Jong Ajax

Jong Alkmaar Zaanstreek klimt naar 6e plaats

Zaanstad- Jong AZ heeft maandagavond een fraaie 5-2 zege geboekt op Jong Ajax. In een spectaculaire wedstrijd verzorgden Denso Kasius, Ernest Poku, Damienus Reverson, Ricuenio Kewal en Kees Smit de doelpunten. Het was voor de ploeg van Jan Sierksma de derde overwinning van het Keuken Kampoen Divisie-seizoen. 

Bij Jong AZ deden onder andere Hobie Verhulst, Denso Kasius, Kenzo Goudmijn en Ernest Poku mee. De doelman kon meedoen omdat er in onderlinge beloftenduels geen leeftijdslimiet is voor doelmannen. 

Spektakel
Het was een spectaculaire openingsfase op het winderige AFAS Trainingscomplex. Na zes minuten noteerden we al het eerste doelpunt. Gabriel Misehouy schoot Jong Ajax op voorsprong. De ploeg van Jan Sierksma reageerde direct. Met acht minuten op de klok schoot de opgekomen Kasius de gelijkmaker binnen. Het bleef kansen regenen, maar Verhulst keek een poging van Jaydon Banel naast.

Poku
In de twaalfde minuut klingelde het opnieuw. Jong AZ was er snel uit en Ricuenio Kewal speelde de bal goed op Poku. De aanvaller twijfelde niet en schoot de bal keurig binnen om de wedstrijd te draaien! De wedstrijd bleef op en neer gaan. Ro-Zangelo Daal prikte naast op aangeven van Kasius en aan de andere kant schoot David Kalokoh op de vuisten van Verhulst. 

Op slag van rust
Vlak voor rust moest Jong AZ toch de gelijkmaker slikken. Julian Brandes had ruimte en haalde van buiten het strafschopgebied uit. Via het been van Kenzo Goudmijn ging de bal ongelukkig langs Verhulst. Daarmee gingen we met een 2-2 stand aan de thee. 

Reverson
De tweede helft begon met drie wissels aan de kant van Jong AZ. Jurre van Aken, Kees Smit en Damienus Reverson betraden het veld. Laatstgenoemde liet zich echt direct zien. Waar hij eerst nog in de korte hoek op Charlie Setford stuitte, was het in de 49e minuut wel raak. Reverson werd weggestuurd en schoot dit keer hard binnen in de korte hoek om Jong AZ weer op voorsprong te zetten!

Lat
Reverson had er zin in en stichtte enkele minuten later opnieuw gevaar achterin bij Ajax. De spits volleerde een bal snoeihard tegen de lat. Richting het einde van de wedstrijd werd het toch nog mooier. Topscorer Jayden Addai keerde terug op het veld na een blessure en liet zich ook direct weer zien. De aanvaller hield na een dribbel goed het overzicht, vond Kewal en die schoot binnen voor de 4-2!

Slotakkoord
Jong AZ was nog niet klaar en ging in de slotfase op zoek naar nog een treffer. Een schot van Addai werd door Setford gekeerd en de rebound van Dave Kwakman ging vervolgens maar net naast. Die vijfde treffer zou toch nog vallen. In het strafschopgebied draaide invaller Kees Smit weg bij zijn man. Met zijn linker krulde hij de bal op prachtige wijze binnen! In de blessuretijd haalde Addai nog uit, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. Daarmee bleef het bij 5-2 in Wijdewormer en belegt Jong AZ met tien punten nu de zesde plek in de Keuken Kampioen Divisie. 

Smit: ‘Ingespeeld team’
“ik denk dat wij compact stonden”, analyseert Smit de wedstrijd. “In de omschakeling hebben we toegeslagen, daar lag veel ruimte. We hadden vandaag veel wisselingen in de ploeg vanwege het eerste, maar we zijn een goed ingespeeld team. Dat zie je vandaag ook terug. Ik ben blij dat ik mijn eerste goal in het betaald voetbal heb gemaakt, een mooie goal. Het is altijd mooi om van Ajax te winnen.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Jong Ajax 5-2 (2-2)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Denso Kasius (46. Jurre van Aken), Wouter Goes, Maxim Dekker, Finn Stam; Lewis Schouten, Kenzo Goudmijn (46. Kees Smit), Dave Kwakman; Ricuenio Kewal (89. Nick Koster), Ernest Poku (46. Damienus Reverson), Ro-Zangelo Daal (73. Jayden Addai).

Opstelling Jong Ajax: Charlie Setford; Raphaël Sarfo (67. Gerald Alders), Olivier Aertssen, Tristan Gooijer (67. Dies Janse), Nassef Chourak (84. Rico Speksnijder); Julian Brandes, Kristian Hlynsson, Gabriel Misehouy; Jaydon Banel (84. Alvaro Henry), David Kalokoh (73. Kayden Wolff), Mika Godts. 

Scoreverloop: 6. Misehouy 0-1, 8. Kasius 1-1, 12. Poku 2-1, 34. Brandes 2-2, 49. Reverson 3-2, 75. Kewal 4-2, 87. Smit 5-2. 
Gele kaarten: Schouten, Goes (Jong AZ). 
Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim. 
Toeschouwers: 878. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl