Zaans getint Ajax zaterdag vrouwenelftal wint riant in Krommenie. Daphne Koster een van de bekendste gezichten van Amsterdammers.

De bekercompetitie heeft zo zijn voordelen. De vrouwen van Ajax av zaterdag 1 werden aan de vrouwen van Sporting Krommenie gekoppeld. Bij Ajax speelde Daphne Koster mee. Het duel werd gefloten door Dennis Oldenburg en als vlaggenist bij Ajax zag huisfotograaf Peter Woud ‘Good Old’ André Herreveld.

Dat het duel tussen de vrouwen van Sporting Krommenie 1- dat eigenlijk dit seizoen ook als mo-20 had mogen spelen- tegen een veel beter en geroutineerd en gelouterd Ajax Vr 1 AV zaterdag. Onder andere ex oranje leeuwinnen aanvoerster Daphne Koster speelde mee bij de Amsterdamsen.

Iedere week beter worden

Nu is het niet zo dat de hoofdmacht uit Mokum het veld zal betreden. Dat team won vrijdag in de Azerion Vrouwen Eredivisie 2023-2024 bij Excelsior haar eerste competitiewedstrijd. Bij Krommenie was het zogeheten AV Zaterdagteam te gast. De wedstrijd begon om 12.30 uur waarbij de toegang vanzelfsprekend geheel gratis was. En dat leverde flink wat publiek op. Al waren de meiden van Sporting Krommenie kansloos, de sfeer zat er prima in. Wetende dat de Krommenieers het veld betraden met een team dat gemiddeld 18,61 jaar oud is.

Bij Ajax is de gemiddelde leeftijd aanzienlijk hoger. Op bijgaande foto (afkomstig van Ajax) treffen we op de achterste rij v.l.n.r.: Mandy de Boer, Patricia Keeldar, Claudia van den Heiligenberg, Marlous Pieëte, Wendy Remert, Annelies Tump, Carmen Manduapessy, Lea van Breukelen. Op de middelste rij v.l.n.r.: André Herreveld, Evy Khouw, Donna van Rossum, Babiche Roof, Eli Sarasola, Pascalle Tang, Suzanne Bakker (Hoofdcoach Ajax 1), Lianne de Vries, Sandra Both. Tot slot op de voorste rij v.l.n.r.: Mandy Versteegt, Suzanne Marees, Marjon Eijlers, Laura van Leeuwen, Heleen van Ketwich Verschuur, Daphne Koster (manager Ajax Vrouwen), Dyanne Bito. 

Het team wordt getraind door Assendelver Patrick Schuurman. Hij speelde zelf zeven seizoenen in de Amsterdamse jeugdopleiding en laatstelijk in de Zaterdag 1. Bij Ajax behaalde hij ook zijn trainersdiploma’s. Zijn team moest overigens donderdag nog voor de beker (7-4 winst) spelen tegen Purmerend. Én we moeten altijd maar afwachten welke speelsters er beschikbaar zijn. We hebben nog geen tweede team dus is het af en toe passen en meten.’

Een aantal speelsters van Krommenie en hun ouders kent Patrick ook. “Ik woon vijf minuten van het veld. Mijn buurmeisjes spelen bij Sporting of zitten bij mijn kinderen op school. En in het Ajax team natuurlijk Daphne Koster, nu de manager van het eerste team, die haar loopbaan ooit startte bij SVA.’ 

In het team van Ajax volop oud-internationals en landelijk zeer bekende speelster waarvan een deel (Patricia Keeldar, Suzanne Marees, Donna van Rossum, Annelies Tump, Lois Schenkelen-Oudemast en Dyanne Bito) ooit uitkwam voor het succesvolle Fortuna Wormerveer. Ook André Herreveld is in de Zaanstreek een bekende verschijning als arbiter en assistent arbiter bij onder andere KFC en Saenden.

Iedere week beter

Voor Van Loenen uit Alkmaar is de competitie het belangrijkste. ‘We spelen derde klasse en beschouwen dit seizoen echt als een ontwikkeljaar. Ervaring opdoen en dan iedere week steeds iets beter worden. We beginnen met een pittig programma. Onze eerste tegenstander is sv Hoofddorp als gedoodverfde titelkandidaat en een week later treffen we avv Swift, de andere gedoodverfde titelkandidaat. We hebben er een mooie dag van gemaakt en dat je dan dik verliest is geen schande. Het is toch een eer om tegen zulke grote namen te voetballen.’ Zelf voetbalde van Loenen ook ooit eens tegen Ajax amateurs veteranen. In zijn tijd bij Saenden zaterdag 1 werd via een contact binnen de club een oefenpot op de Toekomst geregeld. Van Loenen kijkt met veel plezier terug op die periode waarin toen ook vele jongens uit Krommenie speelden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl