AZ Jeugd: ongeslagen weekend van jeugdvoetballers Alkmaar Zaanstreek

AZ Jeugd: ongeslagen weekend

Zaanstad- De competitie gaat voor de AZ Jeugd onverminderd door. Zaterdag stonden zes wedstrijden op het programma en daarvan werd een aantal met een ruime marge gewonnen. 

AZ Onder 18 – ADO Den Haag 7-0 (5-0)
Het AZ Onder 18 van trainer Michael van Zijtveld won met ruime cijfers van ADO Den Haag. In eigen huis werd het 7-0. Klik hier voor het volledige verslag

FC Eindhoven – AZ Onder 17 0-4 (0-1)
AZ Onder 17 heeft zich tegen FC Eindhoven van drie punten verzekerd. De ploeg van trainer Tim Roest was vlak voor rust trefzeker en zorgde in de slotfase voor de beslissing: 0-4. 

De openingstreffer viel in de veertigste minuut toen AZ een strafschop kreeg. Kiani Inge ging achter de bal staan en schoot binnen: 0-1. 

De marge bleef lange tijd minimaal, maar in de tachtigste minuut nam AZ verder afstand toen Thom Steenbergen de 0-2 produceerde. Kort daarna sloeg AZ nog tweemaal toe. Inge maakte na een assist van Mees Adrichem zijn tweede, waarna ook Steenbergen in de 85e minuut – op aangeven van Hessel de Wit – opnieuw trefzeker was: 0-4. 

Opstelling AZ: Finn Molenaar; Kiani Inge, Iain de Jongh, Kevin Van Ouytsel, Saviola Saffoe (46. Joran Telleman); Julian van Rijsdam (65. Jesse Larooi), Hessel de Wit, Mees Adrichem (85. Marios Mylopoulos); Nigel Fraenk (76. Melle Roede), Thom Steenbergen, Tycho de Wit (85. Eli Daddy).

Scoreverloop: 40. Inge 0-1 (pen.), 80. Steenbergen 0-2, 82. Inge 0-3, 85. Steenbergen 0-4. 

ADO Den Haag – AZ Onder 16 0-0 (0-0) 
Het duel tussen ADO Den Haag en AZ Onder 16 leverde geen winnaar op. De ploeg van trainer Nick van der Velden speelde met 0-0 gelijk tegen de Zuid-Hollanders. 

Op Sportpark De Aftrap was AZ in de eerste helft dominant. Het had de veldbezetting en spelverplaatsing goed op orde, maar het ontbrak aan nauwkeurigheid in de eindpass. Na rust begonnen de Alkmaarders slordig. Het team had de veldbezetting die voor rust zo goed was niet meer genoeg op orde en deed niet meer de dingen dat het moest doen. Daardoor kwam de ploeg ook moeizaam tot kansen en bleef het duel uiteindelijk doelpuntloos. 

Opstelling AZ: Nick Homan; Latrell Aken, Damian Dickhaut, Quincy Lede, Jayden Hart Perez (72. Eliav Adjedj); Onne de Flart (65. Fadil Alimi), Julian Sijbrands (50. Massimiliano Frassino), Yordi van der Velde; Chavarello Hellings, Gijs Groot, Adam Ouaziz. 

Scoreverloop: –

Sparta Rotterdam – AZ Onder 15 1-3 (0-3)
AZ Onder 15 maakte in het eerste bedrijf al het verschil tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van Sander Veraart scoorde daarin al drie keer en won uiteindelijk met 1-3. 

In de twintigste minuut opende Taecke van Dam van Isselt de score. Spits Donny van der Lijcke bracht de middenvelder in stelling, waarna de trekker werd overgehaald: 0-1. Van Dam van Isselt produceerde een klein kwartier daarna ook de tweede treffer. Ditmaal was Dante Blankendaal de aangever. 

Met de rust al in zicht sloeg AZ nog een keer toe, want kort na de 0-2 viel ook de 0-3. Die kwam op naam van Van der Lijcke.

In de tweede helft bleef AZ tot kansen komen en gaf het achterin weinig weg. Een vierde Alkmaarse goal bleef uit, maar in de 72e minuut kroop Sparta wel wat dichterbij. De 1-3 van de Rotterdammers bleek uiteindelijk ook de eindstand. 

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Job Tiebie (41. Milo Kadyla), Janoa Elias, Aebe Morel, Dante Blankendaal; Cas Jongeneelen (55. Christian Göring), Taecke van Dam van Isselt (47. Cas Klop), Amani Imhangbe (70. Mawulom Gota-Toudji); Nuur Mahamed Ahmed, Donny van der Lijcke (70. Dex Klaverdijk), Jahmael Ampofo (70. Fedde Hartog)

Scoreverloop: 20. Van Dam van Isselt 0-1, 34. Van Dam van Isselt 0-2, 36. Van der Lijcke 0-3, 72. Sparta 1-3.

AZ Onder 14 – RKSV Spartaan ’20 8-1 (3-1)
Bij AZ Onder 14 bleven de punten zaterdag op het AFAS Trainingscomplex. De ploeg van trainer Juryan Zandvliet was in een competitieduel met 8-1 te sterk voor RKSV Spartaan ’20. 

Verdediger Henk Schuit zorgde met een kopbal voor een vroege voorsprong, maar de Rotterdamse tegenstander kwam in de twaalfde minuut langszij. AZ bleef hierna geduldig en bleef kansen creëren. Met het rustsignaal in zicht sloeg de ploeg weer tweemaal toe. Abutalib Hamid Mohammad was na een rebound trefzeker, waarna Merijn van Dijk de ruststand op 3-1 bepaalde. 

Na de pauze maakte AZ het verschil met twee kort opeenvolgende goals van Van Dijk en Anton Agafonov: 5-1. Door een benutte strafschop van Jessey Jay van der Mije en een goal van Charly van Oosterhout werd het daarna 7-1. In de slotminuut bepaalde Hamid Mohammad de eindstand op 8-1. 

Opstelling AZ: Jaycen Luca Duijcker; Jesse van Ruler (29. Christian Simunovic), Giel Kappelhof, Henk Schuit (35. Van Ruler), Jeremiah Oladoyinbo Ojomo (47. Bliss Peters); Jim Jansen (50. Willem Schuit), Anton Agafonov, Senna van Elst (44. Charly van Oosterhout); Abutalib Hamid Mohammad, Merijn van Dijk (50. Jessey Jay van der Mije), Mawulom Gota-Toudji (44. Joey Plat). 

Scoreverloop: 5. Schuit 1-0, 12. Spartaan ’20 1-1, 26. Hamid Mohammad 2-1, 34. Van Dijk 3-1, 40. Van Dijk 4-1, 41. Agafonov 5-1, 60. Van der Mije 6-1 (pen.), 62. Van Oosterhout 7-1, 70. Hamid Mohammad 8-1. 

sc Heerenveen – AZ Onder 13 1-4 (1-2)
Het is AZ Onder 13 gelukt een vroege achterstand om te buigen in een overwinning. De ploeg van trainer Dico Blei won op bezoek bij sc Heerenveen met 1-4. 

De Friezen kwamen al in de derde minuut op voorsprong door een benutte strafschop en kregen daarna nog een aantal kansen. Het lukte AZ hierna wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. De bal werd beter in de ploeg gehouden en de vrije man beter gevonden. Dat resulteerde in twee goals van Musie Mesfun, die scoorde op aangeven van Hatim Elfargoussi en Musabe Iliyas Abdusalam: 1-2. 

De Alkmaarders wisten het betere spel in de tweede helft voort te zetten en creëerden een aantal kansen waaruit zij hadden kunnen scoren. In de 42e minuut lukte dat wel toen Elfargoussi – op aangeven van Timo van der Schaar – het net deed bollen: 1-3. In het laatste kwartier maakte Iliyas Abdusalam er 1-4 van en was de buit binnen. Haïtem El Ghouch gaf bij die treffer de assist. 

Selectie AZ: Bentley Addai, Dinar Ait Errami, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jason Has, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Luca Boon, Marrouane Iklil, Musabe Iliyas Abdusalam, Musie Mesfun, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Sam Pijlman, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Valentijn van Thiel. 

Scoreverloop: 3. Heerenveen 1-0 (pen.), 8. Mesfun 1-1, 35. Mesfun 1-2, 42. Elfargoussi 1-3, 57. Iliyan Abudsalam 1-4.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl