15 jarige Tim van de Werd winnaar Nederlands kampioenschap Freestyle voetbal in Eindhoven.

Zaanstad- Assendelver Tim van de Werd is 15 jaar en is zaterdag op het Nederlands Kampioenschap Freestyle voetbal Next Generation winnaar geworden. Dit evenement vond op zaterdag 16 september plaats in Dynamo te Eindhoven.

Tim komt uit Assendelft en voetbalt bij SVA JO16-1 en zaalvoetbalt bij FC Zaanstreek JO17-1. Op 11 jarige leeftijd wist Tim al één uur en drie minuten lang hoog te houden, wat neer komt op ongeveer 7.600 keer. Aan het begin van de corona tijd werd door de voetbalclub trainingsopdrachten gegeven om kleine trucjes met wc rollen te doen. In die tijd is zijn interesse voor freestylen ontstaan. Tim traint gemiddeld 2 a 3 uur per dag. Hij gaat naar meetings met de andere freestylers om te trainen en om elkaar naar een nog hoger niveau te brengen. Ook gaat hij met Mike van de Streek van StreetSkills mee om workshops/ shows te geven. Mooi om te zien hoe een combinatie van hard werken en talent wordt beloond met een Nederlandse titel. Onder het oog van zijn twee broers die ook zijn begonnen met freestyle voetbal en beide ouders was het een prachtige avond in het Brabantse land.

Op www.freestylevoetbal.org/NK-2023 kun je meer info over het freestyle voetbalvinden. Wij feliciteren Tim met deze knappe prestatie.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl