Amateurscheidsrechter van het jaar: Week van de scheidsrechter van 5 september tot en met 8 oktober.

Zaanstad- De KNVB en ARAG zetten ook dit seizoen (assistent-)scheidsrechters in de spotlights met de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing. Scheidsrechters kunnen van 5 september tot en met 8 oktober 2023 worden genomineerd via het platform www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

De verkiezing, waarbij de KNVB en ARAG tevens aandacht vragen voor het belang voor fairplay op voetbalvelden, is dit jaar uitgebreid. Er is extra aandacht voor vrouwelijke scheidsrechters en voor aanstormend talent tot en met 18 jaar. Zowel KNVB scheidsrechters als verenigingsscheidsrechters kunnen worden opgegeven voor de verkiezing. 

Zonder scheidsrechter geen voetbal

Etienne Wettingfeld, winnaar van vorig jaar in de categorie ‘verenigingsscheidsrechter van het jaar’, over de verkiezing: “Het winnen van deze titel was een bevestiging van de passie en toewijding waarmee ik elke wedstrijd fluit. Deze verkiezing is zoveel meer dan een erkenning voor de scheidsrechter; het is ook een stukje bewustwording van fairplay en respect op het veld.”

De scheidsrechter is een onmisbare schakel in de ruim 30.000 wedstrijden die elk weekend worden gespeeld. Samen met spelers, trainers en supporters zorgt de scheidsrechter ervoor dat wedstrijden volgens de regels en met fairplay verlopen. Dat vraagt besluitvaardigheid en leiderschap van de scheidsrechter. Een scheidsrechter moet mentaal en fysiek fit zijn en bovenal zorgen voor spelplezier. Het belang van fairplay mag volgens de KNVB nooit worden onderschat: fairplay vormt de ruggengraat van elke wedstrijd en zorgt voor een sfeer van wederzijds respect tussen teams.

Nomineren, stemmen en beoordeling door de vakjury.

Na de nominatieperiode kan er tot en met 12 november 2023 via www.scheidsrechtervanhetjaar.nl gestemd worden. Uit elke provincie van Nederland wordt per categorie de (assistent-)scheidsrechter geselecteerd met de meeste stemmen voor de selectiefase. 

Net als vorig jaar beoordeelt een vakkundige jury alle kandidaten in de selectiefase. De jury bestaat ook nu weer uit de scheidsrechters Bas Nijhuis en Franca Overtoom, voetbaljournalist, columnist en schrijver Sjoerd Mossou en CEO ARAG Nederland Marc van Erven. Nijhuis: “Wij hebben vorig seizoen ontzettend veel plezier beleefd met het beoordelen van de Nederlandse amateurscheidsrechters. Dat blijkt ook wel uit het feit dat we het aantal categorieën hebben uitgebreid. We zijn ervan overtuigd dat ook dit jaar weer een groot aantal scheidsrechters wordt genomineerd.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl