Zuidvogels te sterk voor zondagploeg Fortuna W.

Huizen- In een snikheet Huizen traden de twee teams die hun eerste bekerwedstrijd met winst afsloten tegen elkaar in het strijdperk. Eersteklasser Zuidvogels versloeg CJVV met 2-5 en Fortuna Uitgeest met 2-0. Oftewel: de winnaar van dit duel is zeker van de volgende ronde.

Trainer Alex startte met Justin, Stijn, Youp, Sam Scholting, Ivan, Duncan, Jeiel, Chardell, Sam Emmerig, Giovanni en Joel in de basis. 

Zuidvogels zet direct vol druk op Fortuna W. De eerste grote kans voor Fortuna ontstaat na zo’n kwartier spelen. De hakbal gaat net voor doel langs. Vlak daarna is een schot van Joel een prooi voor keeper Z. Aan de andere kant komt een Z-spits alleen voor Justin die goed weet te redden.

Zuidvogels heeft snelle buitenspelers en dat maakt dat onze backs het lastig hebben. Ondanks de hoge temperatuur is er sprake van een hoog tempo wedstrijd. 
Meest in het oog springende man aan Z zijde is de linksbuiten. Hij is zeer gevaarlijk en supersnel. Kan zo meedoen aan WK atletiek.
Het is Zuidvogels dat Fortuna onder druk weet te houden. Verkeerd instappen door FW en Z kan simpel de 1-0 binnentikken

Na ongeveer een half uur ontstaat bijna de 2-0. Het schot wordt echter van/voor de lijn weggehaald. De organisatie binnen onze verdediging is even weg.
Na de eerste drinkpauze blijft Z beter dan FW. Er is zichtbaar sprake van meer automatismen in het spel. Er staat steeds een man vrij.
Na de drinkpauze is tempo wel iets lager geworden. Na 32 minuten gespeeld net hebben eindigt een counter van FW in een corner. Het schot daarna wordt gepareerd door Z-keeper.
Aan de andere kant een dreigende Z-counter met een uitstekende redding van Justin. Meteen daarna staat Sam S alleen voor keeper. Zijn bal wordt helaas gestopt.
Uit een corner levert ontstaat vlak voor de pauze een kans voor Jeiel. Dit schot wordt geblokt.

In de rust wissel FW: Bradley erin Giovanni eruit. De eerste aanval FW leidt tot een corner zonder resultaat. Zuidvogels komt er uit met een diepe bal. De Z-spits blokt Bradley en schiet de bal akelig goed in de kruising 2-0.

Zuidvogels blijft alert en een kopbal van Z wordt door Justin overgetikt. Daarna een mooie F-aanval, maar wordt met naast geschoten door Chardell.
De veldverhoudingen in wedstrijd liggen nu gelijk. FW is veel aan de bal. Trainer Alex wisselt dan drie spelers. Erin komen Yaden, Dani en Jarno. Eruit gaan Jeiel, Chardell en Sam S.
Een prima actie van Jarno, maar zij schot wordt nog net gesmoord. Er zijn dan 75 minuten gespeeld. FW neemt meer risico. Een kopbal van Ivan wordt door Z goalie met kunst en vliegwerk over getikt. Wederom kopbal goed gepakt door keeper. Dan een bal op de paal. De 2-1 hangt als het ware in de lucht. Dat blijkt een juiste inschatting. Het is Stijn die daar voor zorgt uit een prima aanval en eindigend met een mooi schot als er 82 minuten gespeeld zijn. 

Dat maakt dat onze mannen feller spelen en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Z gaat wisselen. FW is nu klasse beter en de gelijkmaker hangt in de lucht in de 88e minuut. Het bekende principe van alles of niets doet zijn intrede

Zuidvogels  ramt alles nu weg en komt niet meer over de middellijn en is druk doende tijd te rekken. Nog een opleving aan Huizense zijde betekent zelfs dat de wedstrijd eindig in een 3-1 nederlaag.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl