Feestelijke rentree voetbalsters AZ in eredivisie krijgt met extreem late tegentreffer pijnlijk slot

AZ Vrouwen spelen gelijk tegen Excelsior 1-1

Zaanstad- De AZ Vrouwen hebben in hun eerste competitiewedstrijd gelijkgespeeld tegen Excelsior. Floor Spaan was de doelpuntenmaakster aan Alkmaarse zijde. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte. 

Het treffen met Excelsior markeerde de officiële terugkeer van AZ op het hoogste niveau van het vrouwenvoetbal in Nederland. Na een afwezigheid van bijna twaalf jaar brengen de Alkmaarders weer een vrouwenelftal uit in de huidige Azerion Vrouwen Eredivisie.

Afgeladen tribune
Onder toeziend oog van alle toeschouwers op de afgeladen tribune verschenen de speelsters aan de aftrap. AZ had de overhand in de eerste minuten, maar geen van beide ploegen werd gevaarlijk. Na ongeveer tien minuten spelen kon Bo op de Weegh opstomen via de linkerflank. Haar pass vond Isa Dekker, maar diens schot werd gepakt door Excelsior-keepster Isa Pothof.

Steekpass
Het spel was daarna een poos in evenwicht. Na een korte drinkpauze had Isa Colin een prachtige steekpass op Veerle van der Most in huis. Onder luid applaus stormde die op het doel van Pothof af, maar helaas resulteerde de inzet niet tot concrete dreiging.

Liefting
De extra tijd van het eerste bedrijf bleek nog goed voor twee kansen, elk aan één kant van het veld. Dekker ontving de bal op de rechterkant en sleepte een corner in de wacht. Deze leek perfect voor het doel te vallen, maar zeilde uiteindelijk voorlangs. Vervolgens kregen de Kralingers een vrije trap naast het zestienmetergebied van AZ-keepster Femke Liefting. De poging stuitte op de vuisten van de goalie. Daarmee kon er gerust worden na een doelpuntloze eerste helft.

Verdedigende actie
De tweede helft kende een stug begin. Na een kwartier werd er een overtreding gemaakt op Bo op de Weegh. Haar zelfgenomen vrije trap werd gevangen door Pothof. Aan de andere kant Yaël Mollink voerde een goede verdedigende actie uit en keerde zodoende de aanval van Sabrine Ellouzi. 

Voorsprong
In de tachtigste minuut viel de eerste goal van het seizoen voor de AZ Vrouwen! De zojuist ingevallen Romaissa Boukakar verlengde de bal knap met het hoofd. Spaan nam aan, passeerde de laatste linie en ramde de bal tegen de touwen vanuit een lastige hoek. De 1-0 voorsprong was een feit. 

Punten verdeeld
Ver in de blessuretijd kwam Excelsior op 1-1. Liefting tikte een hard schot van een Rotterdams been tegen de lat in de allerlaatste minuut. Via het aluminium viel deze binnen. Daarmee werden de punten verdeeld.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
AZ Vrouwen – Excelsior Vrouwen 1-1 (0-0)
Azerion Vrouwen Eredivisie

Opstelling AZ Vrouwen: Femke Liefting; Ginia Caprino, Maudy Stoop, Karlijn Woons, Yaël Mollink; Isa Colin, Bo op de Weegh (74. Desiree van Lunteren), Robin Blom; Veerle van der Most (74. Romaissa Boukakar), Floor Spaan (90+1. Pleun Groot), Isa Dekker. 

Opstelling Excelsior Vrouwen: Isa Pothof; Jikke de Raaff, Bonny Lammers (78. Rachel Kleine), Chelsea Homan (70. Wendy Balfoort), Yentl van Goch; Lynn Groenewegen, Kimberley Smit, Kim Hendriks (46. Lieve van Vliet); Dana Breewel (46. Kathelyn Hendriks), Sabrine Ellouzi, Robine de Ridder. 

Scoreverloop: 80. Spaan 1-0, 90+9. Liefting 1-1 (e.d.).  
Gele kaarten: Caprino, Stoop (AZ). 
Scheidsrechter: Luuk Hendrix. 
Toeschouwersaantal: 325.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl