RCZ start met gestaakte bekerwedstrijd (0-3) in en tegen Beverwijk. Racers onder leiding van Sven Talsma ploeg om rekening mee te houden.

Beverwijk-Het bekerduel sv Beverwijk tegen RCZ is bij een 0-3 stand gestaakt. De Beverwijkers stapten van het veld want konden niet leven met de manier waarop de jonge arbiter S. Berghammer het duel leidde.

RCZ won deze 1e bekerwedstrijd in de amateur poulefase verdiend. Helaas duurde de wedstrijd een half uur korter, omdat Beverwijk uit onvrede over de scheidsrechter besloot niet verder te spelen. Dat was jammer voor de statistieken maar coach Sven Talsma van de Racers is het seizoen met zijn ploeg goed begonnen.

Er wordt in de week van 14 augustus flink getraind door de zondag 3e klasser die zich vorig seizoen middels nacompetitie wist te handhaven. Harry Volkers vertrok en is inmiddels opgevolgd door Assendelver Sven Talsma. Vorig seizoen maakte hij zelf nog onderdeel uit van de selectie van vv Assendelft 1. Het zelf voetballen heeft Sven daarmee volledig afgesloten. Talsma wil met aanvallend voetbal en met een brede en gretige groep agressief vooruit voetballen op jacht naar doelpunten. Met een mix van jonge en oudere ervaren spelers wil RCZ het niveau van de selectie omhoog duwen.

Onderdeel van de voorbereiding van de Racers zijn de oefen- en de bekerwedstrijden. Aanstaande donderdag 17 augustus werd thuis geoefend tegen zaterdag 4e klasser SVW` 27 uit Heerhugowaard. Donderdagavond 24 augustus en zaterdag 26 augustus 14:00 uur werd het eigen RCZ toernooi gehouden. Hieraan zou ook de zaterdag 1 van Racing Club Zaandam meedoen al kwam die ploeg niet in aktie doordat asc Waterwijk afbericht had gegeven.

Op zaterdag 2 september speelde RCZ de eerste bekerwedstrijd uit tegen sv Beverwijk. Deze werd gewonnen en daarmee zet de ploeg een goede eerste stap om tot de laatste speelronde mee te doen om te overleven in de districts beker poule.

Zondag 10 september wordt er om 14:00 uur thuis tegen sv Enkhuizen gebekerd. Een week later op zondag 17 september staat eveneens voor de beker om 14:00 uur de uitwedstrijd tegen sv Spartanen in Wognum op het programma. Twee tegenstanders van een ander kaliber dan sv Beverwijk

De week daarna start voor het vlaggenschip uit Zaandam de competitie in Velserbroek op 24 september om 14:00 uur met een uitwedstrijd tegen VSV. Op zondag 1 oktober is de eerste thuiswedstrijd op sportpark Jagersveld tegen promovendus sv De Meteoor uit Amsterdam. Het lijkt erop alsof RCZ dit seizoen een ploeg is om rekening mee te houden in de 3e klasse -B zondag. Daarin treft het een aantal Zaanse ploegen zoals Sporting Krommenie, WSV30, sc Hercules Zaandam. Echter zijn er veel nieuwe ploegen ingedeeld ten opzichte van vorig seizoen. Zo treft het ook Alcmaria Victrix, SSA-sjo VV Egmond, vv Limmen, vv Bergen, sv De Meteoor en RKEDO. En net als vorig seizoen is het ingedeeld bij sv Koedijk, sv Alliance22, VSV en vv Zwanenburg.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl