Organisator KZZ zaalvoetbalcompetitie bezig aan laatste jaar: Zaanse zaalvoetballers starten competitie seizoen 2023/`24.

Zaanstad- Het is het laatste jaar dat de KZZ de zaalvoetbalcompetitie organiseert. Dat werd vlak voor de zomervakantie tijdens de jaarvergadering door het bestuur als eerste mededeling door voorzitter Rayer Mooij verkondigd. Een extra bijzonder zaalvoetbalseizoen is deze week van start gegaan, de plofbal rolt.

Het is het 26e seizoen dat de KZZ de zaalvoetbalcompetitie organiseert maar de terugloop in het aantal teams en de gezelligheid die er in de eerste ruim vijftien jaar nog wel was heeft het bestuur van de Koepelvereniging Zaalvoetbal Zaanstreek (KZZ) tijdens de 26e jaarvergadering aan haar leden gemeld. Meestal heeft deze avond een feestelijk karakter waarin ze zoals ieder jaar weer terugblikken op het zaalvoetbal seizoen, dit keer over de jaargang 2022/2023. De vergadering werd gehouden op maandag 10 juli in de kantine van Fortuna Wormerveer waar de meeste leden toch wel verbaasd op het nieuwsbericht reageerden. De vele vragen werden beantwoord en er werd al gesproken over een aantal mogelijke gevolgen.

Traditiegetrouw worden de nieuwe spelerskaarten en wedstrijdboekjes dan aan de voorzitters en aanvoerders uitgereikt. Dit keer mogelijk de laatste keer in het bestaan van de KZZ. Wel werd er nadrukkelijk aangegeven te kijken naar gegadigden die het stokje willen overnemen en anders kan het zomaar zijn dat de KNVB deze zaalvoetbalcompetitie overneemt. Dan is het nog maar de vraag of alle teams en clubs daadwerkelijk doorgaan. Daarover zal in de maand oktober van dit jaar nog een vergadering worden ingelast.

Afgelopen maandag werd er in ieder geval volop gezaalvoetbald en stond de eerste speelronde van het nieuwe zaalvoetbalseizoen op het programma. Teams als The Match, The Counters, FC Zaanstad en FC Zaanstreek, ZVV Oudenaren, Sporting Krommenie, GVO, Dunedain Rangers. Zomaar wat namen van ploegen die in de KZZ meespelen. Alleen The Match, FC Zaanstreek, FC Zaanstad en the Counters hebben ook een aantal KNVB teams rondlopen. De enige zaalvoetbalvereniging die nog een echte jeugdafdeling heeft is FC Zaanstreek.

Zaalvoetballen kan bij de KZZ vanaf ongeveer 16/17 jaar. Bij de KNVB competities is dat al mogelijk vanaf de jo11 tot en met de leeftijdscategorie jo19. Ook in de topsporthal De Koog stonden afgelopen woensdag 6 september twee gerenommeerde zaalvoetbalteams met een recreatief team tegenover elkaar. Voetbalinzaanstad.nl was getuige van een aantrekkelijke wedstrijd tussen KZZ 4e klassers FC Zaanstad 6 en FC Zaanstreek 8. Het duel eindigde in 4-3. Een soort van clash tussen de rooien en de blauwen- oftewel de streekderby IJsselmeervogels en Spakenburg- maar dan op een stuk minder rivaliserende manier. Een sportieve wedstrijd werd door coryfee scheidsrechter Erwin Stevens in goede banen geleid. En zo lopen er nog wel meer mensen in de sporthallen rond met een echt zaalvoetbalhart. Al moet gezegd, echt veel publiek was er niet in Koog aan de Zaan. Het was goed dat de meiden van the Counters nog op de tribune zaten anders had het helemaal angstvallig stil geweest. Maar dat kan zomaar eens ook met het zonnige weer en de temperaturen te maken hebben. Het is afwachten wie er na het aankomende zaalvoetbalseizoen de handschoen zal oppakken.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl