Fortuna W zondag 1 met gemiddelde leeftijd van 20 jaar tegen FC Volendam Onder-21.

Zaanstad- De aankondiging voor het duel tussen FC Volendam O21 en Fortuna Wormerveer Zondag 1 maakte dat er dinsdagavond flink wat publiek naar het Fortuna Wormerveer complex aan de Esdoornlaan kwam.

En al die mensen zullen met een goed gevoel het complex weer verlaten hebben. De Gladiatoren boden het publiek waar voor het denkbeeldige geld en met de 1-1 eindstand kunnen de meeste mensen leven.

Aan Volendam zijde zal het met de traditionele overheersing van de Kwakmannen, Schilders en Smitjes zo langzamerhand over zijn. Ook bij Volendam is, net als bij de eigen Fortuna W teams, de diversiteit groot. 

De wedstrijd stond onder leiding van Juroen en Dyon Koene plus Evert Krist en dan weet je van tevoren dat het goed zit. ‘Je moet er lol in hebben’ is de stelregel van Juroen en dat is terug te zien in zijn optredens.

Bij de warming up valt het op dat de mannen/boys van de thuisploeg verdeeld zijn in twee groepen. Een luxe probleem voor een trainer. Want echt verschil zat er niet in. De eerste en tweede helft ontliepen elkaar weinig. 

Volendam tegen Fortuna startte onder prima belangstelling. Volendam was aanvankelijke iets sterker, maar toch was het Ivan die de beste kans kreeg. Doelman Justin moest overigens een aantal keren al zijn kwaliteiten in de strijd gooien om de 0 te behouden. Bij de eerste drinkpauze nog een terechte 0-0. Nog niet op het scorebord. Maar dat is onderweg zo klinkt het in de wandelgangen. 

Ook bij tweede drinkpauze, zeg maar gerust “de rust” nog altijd die 0-0 stand. Dat had anders kunnen zijn. Vlak voor rust nog een vrije trap van Fortuna die op de lat eindigde. Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat Fortuna het laatste kwartier naar achteren voetbalde dan wel daartoe gedwongen werd door de gasten. 

Na de pauze komt er een fris en fruitig nieuw Fortuna binnen de lijnen dat meteen toont er zin an te hebben. Er ontstaan wat kleine kansjes uit het Fortuna overwicht en is het Duncan die in de 60ste minuut fraai de 1-0 scoort uit een vloeiende aanval.

Dat zorgde aan V-zijde voor meer besef en kreeg doelman Xander het steeds drukker. Hij hing in de lucht zegt men dan wel eens en inderdaad kwam de gelijkmaker er. Niet met een plof, maar uit een prima aanval – al had een Fortuna speler misschien de bal rücksichtslos moeten wegtrappen – kwam de stand weer in balans. 

Het tempo bleef hoog ondanks de warmte op het veld. Dat maakte dat het een interessant duel was en bleef. Op zeker moment was er toch weer sprake van een Wormerveers offensief. Een vrije trap voor Fortuna waarna de bal  twee keer de paal raakte en dan over gaat. Regelrechte sensatie!

Tot het laatste fluitsignaal bleef het een wedstrijd waar iedereen met plezier naar keek. En viel er nog een bijzonder moment te noteren. Want de helaas nog altijd geblesseerde Jordi was als trouw volger van het vlaggenschip de man die een bal op perfecte wijze wist te controleren. ‘Ik beheers het nog’ riep hij blij uit. De liefhebbers van de robuuste en doeltreffende spits moeten echter nog flink wat geduld betrachten eer zij de spits weer binnen de lijnen kunnen bewonderen.

Uiteindelijk werd de wedstrijd rond 21.00 uur in remise afgesloten. Voor de trainers wacht er dus nog het nodige huiswerk. Voor Fortuna Wormerveer trainer Alex zal het nog de nodige hoofdbrekens kosten de ideale elf bijeen te krijgen. Want iedereen in de selectie van de Wormerveerders lijkt enorm gemotiveerd om daar bij te horen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl