Bondscoach Koeman laat Van de Ven in het Philips stadion buiten de selectie tegen Griekenland.

De man van 40 miljoen was bijna Fortunees geworden.


Zaanstad- Op de website FootballTransfers.com deze week een opmerkelijk artikel. Want lezen we dat nu goed? De man van 40 miljoen- Tottenham speler Micky van de Ven- die een transfer naar Fortuna Wormerveer wilde. Dat vraagt nader onderzoek. Micky is er immers een uit een echte WFC familie.

Het artikel komt van de hand van Daniel Cabot Kerkdijk en dat delen wij graag met u. Het is toch een mooi stukje reclame voor een Zaanse club van de speler die zijn eerste schreden op een voetbalveld zette bij WSV’30. Natuurlijk was het zijn vader Marcel en zijn opa Marcel, maar ook zijn tante Carola die het WFC shirt om de schouders droegen.

Micky van de Ven behoort na zijn transfer van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur tot de tien duurste Nederlandse voetballers ooit.
De topclub uit Engeland betaalde liefst veertig miljoen euro voor de 22-jarige verdediger, die zes jaar geleden nog een aanvaller was en vier jaar geleden bijna de overstap naar een amateurclub maakte. Een debuut in het Nederlands elftal in de komende EK-kwalificatieinterlands tegen Griekenland of Ierland zou zijn wonderlijke opmars compleet maken.

“In de jeugd van FC Volendam was ik tot mijn vijftiende, zestiende jaar aanvaller. Het was een goede zet om naar achteren te gaan, al leek het er daarna ook niet op dat ik het eerste van FC Volendam zou halen. Althans, dat was de boodschap van de club”, blikt Van de Ven in gesprek met NUsport terug op zijn jongere jaren. Hij overwoog zelfs terug te gaan naar de amateurs. “Fortuna Wormerveer deed het destijds best aardig. Het idee was: ik knijp er een jaartje tussenuit, in de hoop daarna toch weer de stap naar een profclub te maken.”

Van de Ven noemt het de zwaarste periode in zijn voetballeven. “Ik dacht in die tijd wel eens: waar doe ik het nog voor? Mijn vader heeft me toen gepusht om toch voor mijn kans te blijven gaan. Die trok me door die moeilijke tijd heen. Gelukkig maar.” Wim Jonk zag potentie in de achttienjarige en het eerste profcontract(je) was een feit. “De ene trainer denkt: ik kan helemaal niets met deze jongen. Maar Wim dacht: Ik kan wel wat met hem.” Na 48 officiële duels voor FC Volendam maakte Van de Ven voor een bedrag van 3,5 miljoen euro de overstap naar VfL Wolfsburg.

Van de Ven kwam in zijn eerste seizoen in Duitsland amper aan spelen toe, maar de aanstelling van Niko Kovac betekende een boost voor de kansen van de Nederlander. Hij werd door de supporters verkozen tot beste Wolfsburg-speler van de eerste seizoenshelft en kende een uitstekend tweede jaar. Hij wilde alleen een transfer maken als hij bij een nieuwe club uitzicht op speeltijd zou hebben. De keuze viel uiteindelijk op Tottenham. “Op mijn leeftijd is het belangrijk dat je veel speeltijd krijgt. Daar heb ik uitvoerig over gesproken met de trainer van Tottenham (Ange Postecoglou, red.).”

“Hij zei: ‘Ik haal je om te spelen. En misschien gaat dat niet meteen goed, maar dan weet ik dat je wel de kwaliteit hebt.'” Van de Ven miste geen minuut sinds zijn debuut voor de Londenaren. “Het is zó lekker voetballen bij Tottenham. De opdracht is: speel van achter uit en als het misgaat, is het de verantwoordelijkheid van de trainer. De trainer zei letterlijk: ‘Je mag een fout maken. Liever dat dan dat je de bal drie keer achter elkaar het stadion uit schiet.'”

Ook besteed NH nieuws opvallend veel aandacht aan het Oranje verhaal van Van de Ven.

Het debuut voor Micky van de Ven moet nog even op zich laten wachten. De verdediger van Tottenham Hotspur zit samen met Ian Maatsen vanavond op de tribune bij de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Griekenland.

Micky van de Ven behoort voor de eerste keer tot de selectie van het Nederlands elftal. Deze zomer maakte de inwoner uit Wormer de stap van het Duitse Wolfsburg naar Tottenham Hotspur. In de Engelse hoofdstad is de verdediger verzekerd van een basisplek. Concurrent Daley Blind behoort wel tot de wedstrijdselectie tegen Griekenland. Sinds deze zomer speelt de oud-Ajacied voor Girona. Bij de Spaanse club heeft Blind nog geen minuut gemist en staat hij wekelijks opgesteld als linker centrale verdediger.

Hatzidiakos

Bij Griekenland speelt Pantelis Hatzidiakos. De oud-AZ’er heeft een Griekse vader en Nederlandse moeder en doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van de Alkmaarse club. In het verleden kwam de centrale verdediger nog uit voor Oranje onder 17, maar koos uit eindelijk voor het Zuid-Europese land. Vorige week verliet Hatzidiakos AZ voor een Italiaans avontuur. De Serie A club Cagliari is nu zijn nieuwe werkgever. Tot nu toe speelde de 26-jarige Hatzidiakos 27 interlands voor zijn land. Bij de Grieken staat verder AZ-speler Vangelis Pavlidis in de punt van de aanval.

Reijnders

Een andere oud-AZ’er kan vanavond zijn debuut maken voor Oranje. Tijjani Reijnders verkeert al maanden in topvorm en kan zomaar eens eerste interland spelen. De middenvelder maakte deze zomer de transfer naar AC Milan en is bij de Italiaanse topclub basisspeler.

Nederland – Griekenland begint vanavond om 20.45 uur in Eindhoven. Zondag komt de ploeg van Koeman weer in actie. In Dublin is Ierland dan de tegenstander.

Schermafbeelding_2023-09-07_om_10.03.24.png

De vraag die in ieder geval de fans van Van de Ven bezig zal houden is of er deze week gedebuteerd zal gaan worden door Micky. Zondag speelt Nederland namelijk in Noord Ierland. Hoe dan ook wenst de redactie hem en de hele familie veel succes, plezier en een mooie Oranje gekleurde loopbaan toe.

Foto: Mooie mijlpaal voor Oranje verdediger Micky van de Ven

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl