Nieuw seizoen voetbalvereniging OFC Oostzaan op nieuw kunstgras.

Nieuwe zaterdagploeg Oostzaners komt prima uit de verf.

Oostzaan- De Oostzaanse Football Club OFC is blij met de nieuw aangelegde velden. De eerste wedstrijden zijn zaterdag al op het nieuwe kunstgras gespeeld, maar de officiële opening en ingebruikneming komt pas later.

Eerst moeten de velden ingespeeld worden, dán test de KNVB of ze goed zijn aangelegd, of de bal wel goed stuitert, en nog een paar aspecten, en als alles goedgekeurd is worden ze officieel met een feestje ingewijd. Dat gebeurt nog dit jaar in de maand oktober.

De eerste wedstrijden zijn zaterdag al op het nieuwe kunstgras gespeeld.
De eerste wedstrijden zijn zaterdag al op het nieuwe kunstgras gespeeld. (Foto: Barbara van Wijk)

Het gaat om alle drie de velden die OFC rijk is. Oscar Westphal en Eef Joosten, beiden bestuursleden van de Stichting Sportcomplexen Twiskeweg, zitten er stralend bij. “Veertien jaar geleden besloten wij over te gaan op kunstgras, dát was nu echt op, en nu hebben we mooi nieuw kunstgras, dat naar verwachting weer vijftien jaar meegaat. Een paar jaar geleden was er een boel tumult over kunstgras of dat wel veilig genoeg was, en nog steeds is daar geen eenduidig antwoord op, maar de twijfel ligt bij de rubberen korrels die tussen het kunstgras gestrooid worden. Is dat wel of niet kankerverwekkend? Niemand kan het met zekerheid zeggen. Daarom hebben wij het zekere voor het onzekere genomen en besloten tot kurkkorrels als inleg. Het is wel vijftien tot twintigduizend euro per veld duurder, maar we spelen op safe.”

De club is het waard. Zeshonderdvijftig leden, waarvan driehonderdvijftig jeugdleden, maken er gebruik van en door het kunstgras kan dat ’s zomers en ’s winters. Het kunstgras is in aanschaf wel duur, maar daar staat tegenover dat er altijd gespeeld kan worden, en dat het onderhoud minimaal is. Eénmaal per week de bladen wegharken en éénmaal met de bezemwagen eroverheen waardoor de kurkkorrels weer gelijkmatig verdeeld worden. De stichting die de exploitatie doet is heel blij met deze enorme stap voorwaarts. 

bron: Barbara van Wijk/ rodi.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl