Bondscoach Ronald Koeman roept Micky van de Ven op.

Zaanstad- De uit Wormer afkomstige Micky van de Ven maakt zijn debuut bij de selectie van Oranje. De 22-jarige speler tekende onlangs bij Tottenham Hotspur en is opgeroepen voor de komende interlands in de EK-kwalificatie tegen Griekenland en Ierland.

Van de Ven stapte onlangs over van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur voor bijna 50 miljoen euro. Hij werd eind vorig jaar door toenmalig bondscoach Louis van Gaal opgenomen in de voorlopige WK-selectie, maar Van de Ven viel uiteindelijk af voor het toernooi in Qatar.

Naast Van de Ven debuteren ook Quilindschy Hartman (Feyenoord) en Ian Maatsen (Chelsea) in de selectie van Oranje.

Depay en Bergwijn ontbreken

Memphis Depay en Steven Bergwijn ontbreken in de selectie. Beide aanvallers zijn afgelopen week geblesseerd geraakt. Depay verliet maandag het veld tijdens een duel van Atlético Madrid met Rayo Vallecano. Bergwijn kon donderdag het thuisduel van Ajax met Ludogorets niet uitspelen.

Ronald Koeman heeft Steven Berghuis ook opgeroepen. De speler van Ajax zat niet in de voorselectie. De bondscoach zag de afgelopen weken ook Justin Bijlow, Jurriën Timber, Sven Botman en Tyrell Malacia geblesseerd afhaken. Koeman heeft Georginio Wijnaldum en Brian Brobbey niet opgeroepen.

Matig begin

Het Nederlands elftal is het kwalificatietoernooi voor het EK van volgend jaar zomer in Duitsland matig begonnen. Koeman keerde als bondscoach terug met een nederlaag tegen Frankrijk (4-0). Vervolgens boekte Oranje een schamele zege op Gibraltar (3-0). Nederland verloor in juni van Kroatië (2-4) en Italië (2-3) in de finaleronde van de Nations League.

De selectie van Oranje komt maandag in Zeist bij elkaar. Griekenland (donderdag 7 september) en Ierland (zondag 10 september) zijn de wedstrijden waarin.

Selectie Nederland

Doelmannen: Mark Flekken (Brentford), Andries Noppert (sc Heerenveen) en Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion).

Verdedigers: Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Girona FC), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (Internazionale), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Matthijs de Ligt (Bayern München), Ian Maatsen (Chelsea), Micky van de Ven (Tottenham Hotspur) en Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenvelders: Frenkie de Jong (Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Tijjani Reijnders (AC Milan), Marten de Roon (Atalanta), Joey Veerman (PSV) en Mats Wieffer (Feyenoord).

Aanvallers: Steven Berghuis (Ajax), Cody Gakpo (Liverpool), Noa Lang (PSV), Donyell Malen (Borussia Dortmund), Xavi Simons (RB Leipzig) en Wout Weghorst (TSG Hoffenheim).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl