WSV 1930 winnaar eigen Freek Hypotheek Toernooi

Wormer – Op de slotdag van het Freek’s Hypotheek Toernooi op de velden van WSV’30 gebeurde er van alles en nog wat. Veel doelpunten, flitsende combinaties, onbegrijpelijke missers en ook nog eens flinke hagelstenen.

Voor elk wat wils als het ware. Voor de gastheer was ongetwijfeld het allerbelangrijkste/-prettigste dat het eerste elftal in een spannende finale de O23 jeugd van Fortuna Wormerveer met een 6-4 nederlaag over de Zaanbrug naar huis kon sturen.

Uitslagen Freek Hypotheek Toernooi 2e elftallen

Donderdag 24 augustus: sc Hercules Zaandam 2–DZS 2 0-1, SVA 2–Jisp 1 1-1, sc Hercules Zaandam 2–WSV’30 2 2-1, DZS–SVA 2 0-1, vv Jisp 1–WSV’30 2 2-3.

Zondag 27 augustus: sc Hercules Zaandam 2–SVA 2 1-2, DZS 2–Jisp 1 3-1, SVA 2–WSV’30 2 2-0, sc Hercules Zaandam 2–Jisp 1 1-3, DZS 2–WSV’30 2 3-1.

Doelpuntenspektakel

Voor de vlaggenschepen was het vandaag finaledag. De winnaar van editie 2022 Hercules Zaandam moest nu teleurgesteld ervaren dat zij in de strijd om de derde en vierde plek met 3-2 verloren van DZS. 

De finale leverde een uiterst aantrekkelijke pot voetbal op waarin er stevig gescoord werd. Na een aanvankelijke 3-0 voor de thuisploeg, werd het 3-1, 4-1 en vlak voor de pauze 4-2. De Wormerveerders wisten zich flink wat kansen te realiseren, maar de afronding liet te wensen over. 

In de tweede helft – die opende met storm en hagelstenen – bleef het spelpeil ongeveer gelijk. De verdediging bleek andermaal niet het sterkste onderdeel van de teams. Fortuna kwam terug tot 4-3 maar vergat zichzelf andermaal te belonen. WSV’30 wist beter om te springen met de kansen. 

De 5-3 werd echter snel gevolg door de 5-4 waarna de Gladoren probeerden met een soort van alles of niets offensief op gelijke hoogte te komen. Een snelle counter van de Wormers betekende echter vlak voor het eindsignaal de definitieve nekslag en konden de groenzwarten zich met een 6-4 winst opmaken om de beker in ontvangst te nemen.

WSV’30 viert de toernooiwinst (Foto: Rodi Media/Kees Klinkenberg)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl