Zaterdag 26 augustus: Divisie jeugd bekervoetbal met onder andere Fortuna Wormerveer jo18- AZ jo18

Wormerveer- Natuurlijk kleeft er aan het hoge niveau van de Fortuna jeugdopleiding een groot voordeel. Je speelt met regelmaat tegen tegenstanders waar je klasgenoten alleen maar van kunnen dromen. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden. Want wat doe je als je tegen de Europees kampioen O18 moet spelen in de beker?

De komende tegenstander voor Fortuna Wormerveer O-18 is namelijk het team van AZ O-18. Een team dat de beschikking heeft over 32 selectiespelers. Een ploeg met een gemiddelde leeftijd van 17,5 en waarin twee buitenlandse spelers zijn opgenomen. Dat is – snel gerekend – 6,3 % van de groep. De thuisbasis van die selectie is Sportpark Kalverhoek in Zaandam, alhoewel het op grond van de gemeente Wormerland is gesitueerd. En beter bekend als het AFAS Trainingscomplex.

Dat team deed afgelopen seizoen flink van zich spreken. Want AZ O18 zorgde voor een nieuwe mijlpaal in de clubgeschiedenis van Alkmaar Zaanstreek. Ter voorkoming van misverstanden: In Nederland hebben we geen O19 bij de BVO’S hierdoor spelen deze clubs in de Youth Champions league met een mix van O18 en jong (AZ) spelers. 

Het team opende de zogenaamde knock out fase op 8 februari thuis tegen Eintracht Frankfurt met een 5-0 winst. In de laatste 16 ging het ‘gewoon’ door met een 0-3 zie bij en tegen FC Barcelona. Dat betekende voor het eerst een plek in de kwartfinales van de UEFA Youth League. Daarin was de andere grootmacht uit Spanje (Real Madrid) de tegenstander welke op 15 maart  met 4-0 werd verslagen. In de halve finale wachtte Sporting CP dat eerder Ajax al met 5-1 de oren had gewassen. Op 21 april eindigde de match in een 2-2 waarna AZ de strafschoppen beter nam (3-4). De finale in Genève werd een (qua uitslag) eenvoudige prooi voor de AZ’ers. Hadjuk Split werd met 5-0 verslagen. De Europese beker ging mee terug naar de Zaanstreek. Heel Europa stak zo ongeveer de loftrompet richting die prachtige cupwinnaar! In die groep speelde Zaankanter Juroen Koene -in het dagelijks leven stukadoor en toparbiter- als teambegeleider een belangrijke rol. 

Op 21 augustus werd bekend dat er zes AZ’ers zijn opgenomen in voorselectie van de Oranje-jeugd. Zij maken kans op deelname aan oefeninterlands in en met Italië. De definitieve selectie zal op 1 september bekend worden gemaakt.  

In Oranje Onder 18 is AZ goed vertegenwoordigd. Op de voorlopige namenlijst van Oranje Onder 18 staan Rayan Atikallah, Yoël van den Ban, Kasper Boogaard, Jasper Hartog, Julian Oerip en Kiyani Zeggen. De Onder 18-selectie speelt een oefeninterland tegen Italië. Zij kruisen op 10 september in Pisa de degens met dit land. 

En nu komt dat illustere gezelschap zaterdag 26 augustus op bezoek in Wormerveer. In hoeverre er nu nog spelers mee doen die Europa aan hun voeten kregen durft uw redactie niet te schrijven. Natuurlijk is het te wensen van niet -louter beredeneerd vanuit de kansen-, maar hoe interessant is zo’n bekerduel! Het betreft hier een wedstrijd uit de voorronde van de eerste ronde en het aanvangstijdstip is 12.00 uur op natuurlijk het A-veld. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter J.S. van Eijsden. 

Vanzelfsprekend wenst de redactie Fortuna Wormerveer O-18 alle succes van de wereld! Uit de langjarige geschiedenis weten we dat Fortuna, maar ook haar voorgangers QSC en WFC, regelmatig wisten te stunten in juist de bekercompetities. De bal blijft ook voor de Europees kampioen rond!

Op de AZ website troffen we in ieder geval onderstaande lijst met spelers:
Schermafbeelding_2023-08-23_om_14.14.42.pngSchermafbeelding_2023-08-23_om_14.15.00.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl