Freek Hypotheek toernooi: Fortuna W (zat) in finale tegen gastheer WSV 1930.

Wormer- Vrijdagavond was de grote vraag voorafgaand aan het duel tussen sc Hercules Zaandam , een ervaren zondag derdeklasser, en de O-23 van Fortuna W hoe de krachtsverhoudingen zouden zijn.

De Zaandammers, getraind door Eric Heerings, wisten vorig seizoen nog prima te presteren in de competitie en werden pas in de tweede ronde van de nacompetitie om promotie uitgeschakeld. Uiteindelijk was het de jeugdploeg van Fortuna Wormerveer die met fris spel de 3-2 winst wist te scoren en zich daarmee plaatste voor de finale van het Freek Hypotheek Toernooi.

Aan beide zijden was nog geen sprake van complete selecties. Desondanks stonden er natuurlijk wel twee gemotiveerde elftallen in de wei op het veld waar Willem Lijnzaat op uit kijkt vanaf zijn terras dat de uitstraling heeft van een VIP dek. 

Op het hoofdveld streden DZS en de gastheer van het toernooi. Bij rust was het daar 1-1 en aan het einde keken de WSV’ers vrolijk. Hun favorieten wisten met 3-1 te winnen van de Neckers.

Fortuna pakte van meet af aan het initiatief en deed dat met lekker fel en goed combinatiespel. Het noopte de paarshemden met regelmaat te mopperen over de beslissingen van de arbiter. Het was voor het talrijke publiek niet verrassend dat de O23 via Jesse op een 1-0 voorsprong wist te komen. De kans op vergroting deed zich daarna regelmatig voor, maar een defensieve miscommunicatie maakte dat Hercules weer helemaal terug in de wedstrijd wist te komen. 

Fortuna moest meer en meer terug. Dat het voor de pauze nog 1-1 werd was dan op zich niet verrassend. Qua veldspel hadden onze mannen beslist het beste getoond, qua effectiviteit wisten de routiniers uit Zaandam een plus te scoren. Het wedstrijdbeeld was daardoor zeer wisselend en aantrekkelijk.

In het tweede bedrijf was het wederom Fortuna dat het initiatief naar zich toe trok. Als eerder geschreven bleven de routiniers van de VVZ/PSCK combinatie scherp en daardoor konden zij na andermaal een defensieve miscommunicatie op een 1-2 voorsprong komen. 

Het leek onze boys/mannen niet te deren. Uit een perfecte aanval was het andermaal Jesse die de 2-2 binnenschoot en moest Hercules meer en meer terug. Met nog zo’n vijf minuten te gaan ontstond uit een juweel van aanval (ik geef toe dat ik een gekleurde bril droeg) met aan het einde Elmo die een terechte 3-2 voorsprong realiseerde die ‘we’ niet meer uit handen gaven en zodoende met een goed gevoel het sfeervolle WSV-comlex konden verlaten. 

Zondagmiddag de finale die gaat tussen WSV’30 en Fortuna Wormerveer O23. Om de derde en vierde plaats zal worden gestreden door de winnaar van de vorige editie sc Hercules Zaandam en DZS.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl