Christian Supusepa nieuwe Hoofd Jeugdopleidingen van KFC 1910.

Koog aan de Zaan- KFC heeft de volgende stap gezet met het vormgeven van de jeugdopleiding met het aanstellen van Christian Supusepa als Hoofd Jeugdopleidingen. De broer van Raphael Supusepa is via René Reijinga in Koog aan de Zaan beland.

Christian zal de rode lijn vanuit het opleidingsplan bewaken en ondersteuning bieden en vormgeven aan het verder opleiden van de trainers bij de Groote Koogse op sportpark De Koog.

De 34-jarige Christian heeft als speler de gehele jeugdopleiding van Ajax doorlopen en heeft daarna een aantal jaren betaald voetbal gespeeld bij ADO Den Haag, CSKA Sofia en Sparta. Het afgelopen seizoen heeft hij zijn carrière als speler beëindigd en wil zich nu gaan richten op het trainersvak en die van HJO. Naast de rol van hoofd jeugdopleidingen van de club zal Christian ook assistent-trainer worden van Rene Reijinga bij het eerste elftal van de club.

Het komende seizoen zullen er al een aantal veranderingen binnen de club zichtbaar zijn. Zo zal de onderbouw in carrouselvorm gaan trainen vanuit de visie de onderbouw breed op te leiden, hoofdtrainers worden ondersteund door jonge spelers uit de bovenbouw die op deze manier bekend raken met het trainersvak. Daarnaast kunnen er met het nieuwe jeugdbestuur en nieuwe coördinatoren verder stappen worden gemaakt in het bouwen aan de club.

Het hoofdbestuur van KFC: “Wij wensen Christian heel veel plezier en succes met deze mooie uitdaging.”

Foto onderschrift: Christian Supusepa met bidon in de hand op de bank bij KFC.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl