KFC winnaar Groote Koogsche toernooi; Thuisploeg wint finale met 5-4 van SVA.

Koog aan de Zaan- In het Zaanse amateurvoetbal rolt de bal weer en zijn alle ploegen begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. De voortekenen zijn gunstig want het beloofd een interessant seizoen te worden. Gebaseerd op de finale tussen KFC en SVA waarin de thuisploeg won.

Het jaarlijkse Groote Koogsche toernooi werd zondag gewonnen door het organiserende KFC. In een fraaie finale met SVA: 5-4 is de eerste prijs voor trainer René Reijinga binnen. Het is alweer een poos geleden dat trainer Jeroen Beukman van het gepromoveerde SVA een wedstrijd verloor. Vorig seizoen werden de Assendelfters kampioen van de derde klasse waarin amper werd verloren. Volgend seizoen een klasse hoger met onder andere weer een derby met KFC en buurman vv Assendelft. Dat duel wordt tijdens het kermis weekend gespeeld.

In een wedstrijd met meerdere gezichten kreeg SVA vijf tegentreffers om de oren. De ploeg van Beukman is pas twee weken in training. Een nagenoeg- in vergelijking met vorig seizoen- ongewijzigd SVA wil aanvallend voetbal spelen en deed dat ook tegen KFC. Die ploeg had daar overigens in de finale zondagmiddag een goed antwoord op.

KFC – SVA 5-4 (2-1). 11. Stekkel 1-0, 38. Tavares 2-0, 39. Bruins 2-1, 46. Davids 2-2, 53. Prins 3-2, 55. Davids 3-3, 56. Tavares 4-3, 65. D. Beukman 4-4, 82. Tavares 5-4

Uitslagen zondag 20 augustus:

WSV 1930- zvv Zaandijk 1-4

KFC- SVA 5-4

vvv Westzaan- Sporting Krommenie 0-5

vv Assendelft- sc Hercules Zaandam 1-1 (H wns)

Foto: Peter Woud

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl