Volop ontwikkelingen op sportpark Kalverhoek

Zonnepanelen, kleedkamers, nieuwe toiletten, bier, een warme douche voor de scheidsrechters en een nieuw scorebord?

Zaandam- Tijdens de zomervakantie is er zeker niet stilgezeten, hieronder een kleine update van het wel en wee bij het Zaans Oranje in Zaandam Wijdewormer. Op het sportcomplex waar steeds meer gebeurd doordat ook AZ blijft uitbreiden met vrouwenvoetbal plukt ZCFC daar de vruchten van.

Kleedkamers 5 tot en met 8 vormen bij ZCFC unit 2
Aan het einde van het seizoen hebben ze bij ZCFC in Zaandam het verzoek gekregen van AZ om de kleedkamers voor overdag ter beschikking te stellen voor het nieuwe damesteam. Dit zolang de verbouwing op het AZ Afas trainingscomplex nog niet is afgerond. “Een kleine moeite voor ons om hen hiermee te helpen als goede buren. Unit 2, daaronder vallen kleedkamers 5 tot en met 8, heeft tijdens de zomer door AZ een volledige upgrade gekregen en ziet er zeer fraai uit. Een paar praktische zaken waar onze teams rekening mee moeten houden zijn de doordeweekse trainingen waarbij unit 2 is gesloten, zodat AZ door de weeks niet iedere dag met materialen hoeft te slepen. Zij maken door de weeks de kleedkamers schoon. In het weekend kunnen tijdens de wedstrijden kunnen die kleedkamers weer gebruikt worden

Ook de kantine en massageruimte is overdag aan AZ ter beschikking gesteld. Dit zal dan voor besprekingen en wellicht voor af en toe een bijeenkomst worden gebruikt. “

Verbouwen en verduurzamen: De Zonnepanelen
Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar ook de zonnepanelen liggen er. Dit met dank aan de verbouwingscommissie en speciaal aan Ron Waij die hier mee aan de slag is geweest. Op maandag 21 augustus 2023 komt de leverancier het geheel afronden. Eerder zijn de ramen al voorzien van dubbele beglazing, is de LED verlichting op het C-veld, Veld 8 geïnstalleerd en zijn de muren geïsoleerd. De volgende stap is dan de dakisolatie.

Met het verbouwen en verduurzamen loopt ZCFC daarmeedan ook op schema. Nog op de planning staan de volgende fases: de bouw en installatie van de ‘zonneboiler’ (heet water douches), en als laatste stap de verwarming van de kantine. Zoals in de eerder aangegeven zullen ze de verbouwings- en verduurzamingskosten- zolang het mogelijk is- uit eigen middelen betalen. Ook daarin alleen maar positieve ontwikkelingen. Door een slimme inkoop, subsidieaanvragen en fasering van het geheel, is de verwachting dat ZCFC geen lening hoeft aan te gaan en daarmee houden ze een gezonde balans voor eventuele tegenvallers.

Daarnaast heeft de club van 100 gevraagd hoe zij hier financieel de club in kunnen ondersteunen. Er is hen gemeld nog even door te sparen, zodat -als alle verbouwingen klaar zijn- ZCFC te zijner tijd aan hen kan vragen mee te helpen aan een nieuw interieur voor de kantine. Dit zal als allerlaatste plaatsvinden.

Unit 3 en de douches voor de scheidsrechters
Dankzij Ron, Hans en Jan zijn ook de toiletten in de laatste kleedkamer units vervangen en is de scheidsrechters kleedkamer voorzien van een betere warmwatervoorziening van de douche. De lange afstand naar de boiler wilde nog wel eens zorgen voor koud water, maar dat is bij het Zaans Oranje nu verleden tijd.

Een nieuw scorebord voor het Zaans Oranje?

In de vorige bestuursvergadering is uitgebreid gekeken hoe ZCFC er als club financieel voorstaat. De verbouwing en verduurzamingskosten zijn fors, maar dankzij de slimme fasering, subsidies en goede inkoop, is er nog voldoende financiële ruimte. En dus komt er een nieuw scorebord op het A-veld. De komende weken zal de club offertes opvragen en wellicht dat het zelfs gaat lukken om het nieuwe scorebord voor de aanvang van de competitie, geïnstalleerd te hebben. Het zal ongeveer zoiets gaan worden zoals op de foto hieronder zoals ze het bij de club Door Fusie Ontstaan inmiddels hebben.

En als laatste het bier
Met verschillende leveranciers is er gesproken over een nieuwe overeenkomst en uiteindelijk is besloten om de zeer prettige samenwerking met Heineken voort te zetten. Dit heeft een aantal consequenties. Heineken zal ook reclamebordsponsor van ZCFC worden en daarom kunnen de prijzen omlaag. Daarmee zakken ze in Zaandam weer terug naar € 2,25 voor een biertje van de tap. Overal stijgende prijzen, maar in dit geval niet bij ZCFC waar de derde helft vaak volop wordt gevierd. In de komende weken zullen de prijzen worden aangepast. Veel dank aan de barcommissie en Rob Wooldrik voor dit mooie resultaat. Daarom zeggen ze bij ZCFC alvast: Proost op een nieuw voetbalseizoen!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl