Lize Kop volgt gevoel en vervolgt carrière in Engeland: Keuze is gevallen op Leicester City.

Zaanstad- De zevenvoudige international Lize Kop gaat net als Daphne van Domselaar, de nummer één van Oranje, in de Engelse competitie voetballen. De 25-jarige keepster uit Wormer ondertekende een contract voor drie jaar bij profclub Leicester City.

Sinds 2017 speelde de international in de hoofdmacht van het Amsterdamse Ajax, maar besloot vorige maand haar contract niet te verlengen. Het NHD viel te lezen dat Kop zou toe zijn aan ’nieuwe prikkels’. Die heeft de reservekeepster van Oranje gevonden in Engeland. „Ik heb mijn gevoel gevolgd en mijn gevoel was goed”, zegt Kop over haar keuze voor Leicester City, dat afgelopen seizoen op de tiende plaats eindigde in de Women’s Super League. De hoogste Engelse vrouwencompetitie bestaat uit twaalf clubs

Kop behoorde tot de WK-selectie van bondscoach Andries Jonker. De voetbalsters werden vorige week in de kwartfinales na verlenging uitgeschakeld door Spanje (1-2). Van Domselaar, sinds vorig jaar de vaste keepster van Oranje, ondertekende al voor het WK een contract bij de Engelse club Aston Villa. De 23-jarige Van Domselaar speelde in de Nederlandse competitie voor FC Twente.

Foto: EPA, onderschrift: Lize Kop op de training bij het Nederlands elftal.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl