Fraai pannaveld geopend door Brandley Kuwas

Koog aan de Zaan- De 31 jarige Brandley Mack-Olien Kuwas is een Nederlands-Curaçaos voetballer die doorgaans als vleugelspeler speelt. Kuwas begon bij Hellas Sport en speelde drie jaar in de jeugdopleiding bij AZ. Hij keerde terug bij Hellas Sport en maakte in 2009 de overstap naar KFC.

Profvoetballers Brandley Kuwas bereikte vanuit de A1 van KFC het eerste team van de club en bereikte vervolgend het profvoetbal. De Zaankanter ging vervolgens naar FC Volendam, Excelsior, SC Heracles Almelo en vervolgens naar Al Nasr in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij verruilde Al-Nasr medio 2021 voor Maccabi Tel Aviv.

De mooie panna kooi op het KFC terrein is naar hem vernoemd als herinnering aan Brandley in het KFC shirt. Vorige week was hij bij KFC om zijn conditie op peil te houden en konden we hem eindelijk op de foto zetten met “zijn” pannakooi. Ook een bijdrage van het schipholfonds droeg bij aan de realisatie van het project op Sportpark De Koog aan de Wezelstraat.

Over Kuwas

Kuwas begon bij Hellas Sport en speelde drie jaar in de jeugdopleiding bij AZ. Hij keerde terug bij Hellas Sport en maakte in 2009 de overstap naar het hoogste jeugdelftal van KFC. Vanaf 2010 kwam Kuwas voor het eerste elftal van KFC uit in de tweede klasse. In 2012 liep hij stage bij Heracles Almelo.

FC Volendam

Medio 2012 verruilde Kuwas KFC voor FC Volendam, waarvoor hij op 12 augustus 2012 zijn debuut in het betaald voetbal maakte, tijdens een wedstrijd in de Eerste divisie tegen SC Cambuur.

SBV Excelsior

Kuwas tekende in april 2015 een tweejarig contract bij Excelsior, dat hem daarmee per 1 juli 2015 vastlegde. Hij maakte op de eerste speeldag van het seizoen 2015/16 zijn debuut in de Eredivisie en speelde dat jaar in alle competitieronden. Op de laatste speeldag verzekerde hij zich met Excelsior middels de vijftiende plaats van rechtstreeks behoud.

Heracles Almelo

Kuwas verruilde Excelsior op 23 mei 2016 voor Heracles Almelo, dat zich net via de play-offs 2016 had geplaatst voor de UEFA Europa League. Hij tekende daar tot medio 2019, met een optie voor nog een seizoen.

Verenigde Arabische Emiraten

Medio 2019 maakt Kuwas de overstap naar Al-Nasr uit de Verenigde Arabische Emiraten. Met zijn club won hij de UAE League Cup 2020. In januari 2021 werd hij verhuurd aan Al-Jazira.

Op 22 maart 2017 maakte Kuwas zijn debuut voor de nationale ploeg van Curaçao. Hij verzorgde in Willemstad de assist bij een doelpunt van Felitciano Zschusschen in een oefenwedstrijd tegen El Salvador (1-1). Kuwas was eerder in beeld bij het Nederlands elftal. Hij voerde in 2016 een gesprek met bondscoach Danny Blind, maar tot een selectie voor Oranje kwam het niet.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl