Opvolging Marcel Blank gevonden: Corina Dekker bij Fortuna Wormerveer aan de slag als Hoofd Jeugd Opleiding.

Wormerveer- Bij Fortuna Wormerveer is men er na het langjarige verblijf van Marcel Blank als Hoofd Jeugd Opleiding in geslaagd een passende opvolger te vinden. In Corina Dekker (40 jaar) start een gepassioneerde voetbalster met een uitdagende taak. Net als haar voorganger mag je haar een echt ‘voetbaldier’ noemen.

Club en HJO zijn geen vreemden voor elkaar. Al op 16 jarige leeftijd meldde zij zich aan bij toen nog WFC. ‘Bij de club waar ik speelde moest ik bij de damessenioren gaan spelen. Daar had ik geen zin. In het Nederlands elftal O17 speelde ik met Lisette Tromp, Patricia Twisk en Debby Bijma. Die speelden bij WFC en was mijn keus niet zo lastig.’

Samen met genoemde speelsters kwam zij uiteindelijk in de hoofdmacht terecht. In die periode een zeer sterke selectie die tot de beste van het land behoorde. Door kwetsuren moest zij op zeker moment het actief beoefenen stop zetten, maar als trainer wist zij de handschoen razendsnel op te pakken. WFC speelde lange tijd in de Hoofd- en Topklasse en zag bijna de volledige selectie overgaan naar AZ dat startte met betaald vrouwenvoetbal. Als trainer maakte zij van nabij mee wat voor gevolgen dat had voor inmiddels Fortuna met uiteindelijk het stopzetten van die tak van sport.

Dekker startte aansluitend bij Reiger Boys en vertrok na een seizoen naar Telstar. Aansluitend was zij zes seizoenen actief als (hoofd)trainer bij VV Alkmaar. Dat avontuur eindigde en groeide zij door als analist bij de BVO RKC Waalwijk. Momenteel loopt zij stage voor haar opleiding Uefa Pro bij KNVB (coach betaald voetbal) bij FC Dordrecht waar zij met regelmaat wordt ingezet vanwege haar specialiteit als analist. 

Behoudens al dat werk is zij, samen met haar vrouw Stephanie Boerhoop (ook oud-speelster van WFC), de trotse moeder van twee dochters (8 en 6) en een ‘binkie’ van 4 jaar. ‘De oudste speelt bij WSV’30 in onze woonplaats, de middelste heeft het geprobeerd maar weet het nog niet helemaal en die jongste moet eerst maar een zwemdiploma halen.’ 

Met haar eigen bedrijf It’s Sport is zij actief aan diverse fronten. Op dit moment is zij bijvoorbeeld actief als buurtsportcoach in Beverwijk. ‘De mooie uitdaging is om meer mensen te laten sporten en bewegen in de buurt. Verbinding leggen tussen aanbieders van sport en bijvoorbeeld welzijn, gezondheidszorg, jeugdzorg, kinderopvang en onderwijs. Begeleiden en opzetten van sportactiviteiten in de wijk, jongeren activeren en begeleiden om activiteiten op te zetten in de wijk.’ 

Haar takenpakket wordt nu meer dan behoorlijk uitgebreid. Dat zal nog een hele klus worden? ‘Daar heb ik in de loop der jaren een prima structuur voor gevonden. Goed plannen is alles. En er zitten genoeg uren in een dag. Natuurlijk staat de agenda redelijk vol. Maar dat gaat geen probleem opleveren. De komende periode ga ik mij inlezen en verdiepen in Fortuna. Mijn taak is om de huidige aanpak te bekijken. De opleiding te bestuderen en waar nodig te vernieuwen. Belangrijk onderdeel is ook mij te verdiepen in de missie en visie van de club. Het opleiden en begeleiden van trainers is voor mij bekend terrein. Dat doe ik ook bij de KNVB als docent Worldcoaches. Dat is het internationale opleidingsprogramma dat door de KNVB in 2009 is gestart vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de wereldwijde voetbalfamilie.’ 

Op korte termijn zal er ook een gesprek plaatshebben waarbij naast Corina ook Marcel Blank, Mick Wilffert en Emre Boskurt zullen aanschuiven voor een overdracht. Daarna – Corina schat in tweede week september – volgt een voorstelavond aan alle betrokkenen. ‘We zitten nu nog middenin de vakantieperiode. Dan heeft dat nu nog geen zin. Ik wil een zo compleet mogelijke bezetting van de avond hebben. Vanaf nu zit ik middenin het Fortuna werk en daar heb ik enorm veel zin in.’ 

Vanuit de vereniging is het Hakan Şenyürek (bestuurslid Voetbalzaken) die aangeeft dat het hoofdbestuur van Fortuna Wormerveer ontzettend blij is met het feit dat Corina Dekker per 1 augustus 2023 is gestart als HJO binnen de club. ‘Corina heeft ontzettend veel voetbalkennis en ervaring. Zij voldoet ruimschoots aan de opleidingseisen met een UEFA A opleiding en volgt op dit moment de UEFA PRO opleiding. Corina kent de club goed en komt uit de Zaanstreek. Corina is duidelijk, recht door zee en heeft een visie! Wij hebben gemerkt dat Corina erg energiek en proactief is. Onder andere vanwege bovenstaande zijn wij als hoofdbestuur unaniem van mening dat Corina een aanwinst is voor Fortuna Wormerveer en kijken uit naar een mooi seizoen met een gezonde ambitie!’ 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl