Daliyah de Klonia tekent Ajax contract

Ajax heeft in één klap een dubbelslag geslagen.

Wormerveer- In de (voetbal)transferperiode speelt AFC Ajax altijd een belangrijke rol. Zeker nu het aan de mannenkant ‘wat’ minder gaat. Aan de vrouwenkant echter geen rimpels in het water. En al helemaal niet bij Daliyah de Klonia die dezer dagen bij Ajax een contract heeft getekend. 

Daliyah de Klonia en Danique Tolhoek
Daliyah de Klonia en Danique Tolhoek (Foto: AFC Ajax)

De speelsters tekenden beiden een tweejarig contract tot medio 2025. Ook behoren ze vanaf dit seizoen tot de selectie van Ajax Vrouwen. De Zeeuwse Tolhoek voetbalde voor haar komst in 2021 naar Ajax bij de jongens van JVOZ in Vlissingen.  

De Klonia speelde haar hele jeugd bij Fortuna Wormerveer.  Al op haar vierde jaar startte zij als telg uit een grote voetbalfamilie bij de fusieclub. Haar talenten bleven niet onopgemerkt. In de diverse jongensteams wist zij zich als centrale verdedigster meer dan kranig te weren. De KNVB selecteerde haar voor de diverse jeugdteams. Op haar 14e vertelde zij al dat droom en doel waren ooit bij Ajax te voetballen en zelfs ooit in het nationale team. 

Net als Tolhoek maakte de verdedigster in de zomer van 2021 de overstap naar Ajax. Dat deed zij toen samen met Samya Masnaoui. Fortuna Wormerveer kende in die periode geen specifieke vrouwentak meer. Bij de Wormerveerders zijn de meiden volledig geïntegreerd bij de jongens en dat heeft zo zijn voordelen. Dat hebben Samya en Daliyah ondervonden. Want dit duo uit toen de Fortuna Wormerveer JO16-1 speelt vanaf het daaropvolgende seizoen in het bekende roodwitte tricot van de AFC Ajax. 

Daar gingen zij deel van het Ajax Vrouwen talententeam uit maken. Voor Daliyah de Klonia is dat uiterst positief verlopen met de ondertekening van het contract als concreet resultaat. 

Daliyah de Klonia en Danique Tolhoek (Foto: AFC Ajax)
Daliyah de Klonia zet haar handtekening onder het Ajax contract(Foto: AFC Ajax)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl