Ongeslagen ploeg van Jan sierksma oogt fit: 1-4 winst op sv Spakenburg.

Jong AZ overtuigend langs Spakenburg

Spakenburg- Jong AZ is nog altijd ongeslagen in de voorbereiding. De ploeg van trainer Jan Sierksma was zaterdag ook te sterk voor SV Spakenburg. Dat betekende de derde oefenzege op rij. Op Sportpark De Westmaat eindigde een vermakelijke wedstrijd in 1-4. Mexx Meerdink (penalty), Ro-Zangelo Daal en Ricuenio Kewal (2x) maakten de doelpunten. 

Bij de Alkmaarders waren een aantal nieuwe gezichten ten opzichte van het treffen met VVV-Venlo (1-2 winst) eerder deze week. Zo behoorden ditmaal onder meer Meerdink, Jayden Addai, Zico Buurmeester, Dave Kwakman, Kees Smit en Daniël Deen tot de selectie. Die spelers stonden vrijdag nog met AZ 1 op het veld tijdens het trainingskamp in De Lutte. 

Binnenstormen
Het oefenduel kende een levendig begin. De eerste kans was na elf minuten voor Spakenburg, toen Floris van der Linden na een corner zijn hoofd tegen de bal kreeg: over. Een minuut later werd Jong AZ gevaarlijk en dat leverde uiteindelijk ook de openingstreffer op. Na een combinatie met Meerdink kon Kwakman het strafschopgebied binnenstormen. Daar kapte hij zijn tegenstander uit en werd hij vervolgens gevloerd: penalty. Meerdink ging achter de bal staan en schoot feilloos binnen: 0-1. 

Redding Deen
Na de eerste goal was het Spakenburg weer dat kansen kreeg. Zo ontsnapte Wimilio Vink aan buitenspel en kwam hij vrij voor Deen. De doelman bracht redding en zag de rebound daarna in het zijnet belanden. Niet veel later was ook Van der Linden gevaarlijk. Hij kreeg een tweede kopkans en trof ditmaal de kruising. 

Handig hakje
Rond de dertigste minuut ontstonden de volgende mogelijkheden. Meerdink speelde Addai vrij met een handig hakje. Nadat de rechtsbuiten zijn man uitspeelde kon hij schieten, maar Alessando Damen bracht in de korte hoek redding. Spakenburg was daarna via Ferebory Kourouma dicht bij de gelijkmaker. De middenvelder kon vanaf de flank vrij richting het Jong AZ-doel, maar opnieuw stond Deen knap in de weg. 

Handje tegen de bal
De volgend serieuze kans was voor Addai. Na – opnieuw – een hakje van Meerdink kreeg hij een vrije schietkans. Keeper Damen leek geklopt, maar kreeg nog ternauwernood een handje tegen de bal. Vlak voor rust kwam Spakenburg op gelijke hoogte. Masies Artien kreeg een kopbal richting het doel en – hoewel Loek Postma op de lijn nog bijna redding bracht – scoorde. 

Doelpunt Daal
Het laatste woord van de eerste helft was daarmee nog allerminst gesproken, want Jong AZ nam kort daarna weer de leiding. Na een scrimmage voor het Spakenburgse doel was het Daal die de trekker overhaalde: 1-2. Addai kon daarna zelfs een derde Alkmaarse goal scoren, maar Damen keerde zijn inzet. 

Van de lijn
Na de pauze wist Jong AZ de wedstrijd wat beter te temporiseren. De bezoekers hadden het leeuwendeel van het balbezit, speelden zo naar kansen toe en lieten Spakenburg niet opnieuw gevaarlijk worden. In de 66e minuut leverde dat een grote kans op voor invaller Tom Kerssens. De middenvelder kon na een voorzet uithalen, maar zag zijn schot van de lijn worden gehaald. 

In het slot
In de 70e minuut wist Jong AZ de marge te vergroten. Kewal produceerde de 1-3 en gooide daarmee de wedstrijd in het slot. Kerssens kreeg in de tachtigste minuut nog een goede mogelijkheid zelfs een vierde goal te scoren. Na een slimme vrije trap van Nick Twisk kwam hij in het strafschopgebied aan de bal, maar zijn schot werd opnieuw van de lijn gehaald. 

Balverovering
In de laatste minuten viel de 1-4 alsnog. Na een balverovering van Jayen Gerold bracht hij Kewal in stelling en die drukte simpel af. Robbie Ure was in blessuretijd ook nog gevaarlijk. De Schotse stagespeler kreeg zijn voet tegen een voorzet. De inzet ging naast. De vier treffers waren meer dan genoeg en daarmee boekte Jong AZ een ruimte zege op de opponent uit de Tweede Divisie, die vorig seizoen nog in de halve finale van de KNVB Beker stond. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
SV Spakenburg – Jong AZ 1-4 (1-2)

Vriendschappelijk duel

Basisopstelling SV Spakenburg: Alessandro Damen; Hero van Lopink, Masies Artien, Thijmen Hilhorst, Dwayne Green; Wimilio Vink, Koen Wesdorp, Kevin van Dieren; Ferebory Kourouma, Floris van der Linden; Mukhtar Suleiman. 

Basisopstelling Jong AZ: Daniël Deen; Jurre van Aken, Finn Stam, Loek Postma, Misha Engel; Kees Smit, Zico Buurmeester, Dave Kwakman; Jayden Addai, Mexx Meerdink, Iman Griffith. 

Scoreverloop: 13. Meerdink 0-1 (pen.), 41. Artien 1-1, 45. Daal 1-2, 70 Kewal 1-3, 88. Kewal 1-4.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl