Geslaagde afscheidswedstrijd Marcel Blank: “Keer indelen voor bardienst geen probleem”.

Wormerveer- Om van de uitspraken van de bijzondere vorige week vrijdagavond een selectie te maken is ondoenlijk. Het afscheid van Marcel Blank bij sv Fortuna Wormerveer kan in ieder geval als meer dan geslaagd de boeken in.

Afscheid (gelukkig) maar ten dele. Want zoals de kop van dit artikel al aangeeft: ‘Pim mag mij beslist op de zondagmiddag indelen voor een bardienst’. Omdat het een machtige vrijdagavond is geworden heeft het even geduurd alvorens alle indrukken op een juiste manier via een toetsenbord konden worden uitgewerkt. Want hoe gaan spelers om met de verzengende hitte op een vrijdagavond, hoe inspireert een trainer met krukken zijn manschappen en hoe lukt het de arbiter om ‘streng edoch rechtvaardig’ op te treden? 

Schermafbeelding_2023-07-09_om_19.48.47.png

Dat het verzamelen in het J.W.F. Göbel paviljoen al meteen aangaf dat het goed zou komen was prettig. Het was Merrill Wakker die er zelfs voor uit Groningen was gekomen! Daar waar de ‘jochies’ van eerder nu samen met hun kroost naar dit afscheid kwamen zorgde al voor vertedering. ‘Wat gaat de tijd toch snel’ is dan een logische constatering. Het weerzien van vele oude bekenden zorgde meteen al voor een prima sfeer. Alsof ‘we’ elkaar gisteren nog gezien hadden.

Schermafbeelding_2023-07-09_om_19.49.30.png

Zo’n sfeertje is wat er de laatste periode wat mij betreft aan ontbrak. Dat zal deels aan mijzelf liggen natuurlijk. Maar het was ook een van Marcels kwaliteiten om alles en iedereen te betrekken bij de missie. Een missie die je een prachtige voetbalreis mag noemen. ‘Die hebben we met z’n allen gemaakt met ongekende prestaties van zondag 1 en 2 en veel jeugdteams die omhoog geschoten zijn’ zoals Marcel dat zelf treffend omschreef.

Schermafbeelding_2023-07-09_om_19.49.55.png

Het recept voor deze avond was eenvoudig. Verzamelen, balletje trappen, Benjamin laten zingen, wat wijze woorden aanhoren en vooral veel oude koeien uit de sloot vissen. 

Schermafbeelding_2023-07-09_om_19.50.09.png

Als aangegeven was dat verzamelen al een mooie start. Dat beloofde wat! Het verkleden van de Gladiatoren was op zich ook een evenement. Want pasten die vroegere jochies nog wel in de hedendaagse maatpakkies? ‘Maar natuurlijk Kees’ werd mij overtuigend toegeroepen in de gang van de kleedkamers terwijl mijn ogen echt iets anders zagen. 

De wedstrijd was er eentje waarin duidelijk naar voren kwam dat geen van de boys het verleert was. Op aanvankelijk soepele wijze ontspon zich een leuke pot voetbal. Dat ziende was een toeschouwer zo vrij op te merken dat die jongens nog makkelijk mee kunnen in de eerste klasse. Of dat helemaal waar is, maar inderdaad. Als je bijvoorbeeld Jelle ziet spelen snap je dat ze bij Saenden erg blij met hem zijn. 

Schermafbeelding_2023-07-09_om_19.50.26.png

Een wedstrijd kent een eindstand al was dat deze avond totaal niet van belang. Of doe ik daar de overwinnaars (was het nu 2 of toch 3-1?) tekort mee? Dankzij Rik werd er in ieder geval aanzienlijk minder gescoord!

Schermafbeelding_2023-07-09_om_19.51.39.png

Na de verfrissende douche was het de beurt aan Benjamin om voor de juiste toon te zorgen. En dat kun je aan de jongste van drie broers Van der Logt wel overlaten. Zijn motto “Als de mensen het naar hun zin hebben, heb ik een topavond” paste perfect bij deze avond. Dat hij op zeker moment assistentie kreeg van o.a. Marcel verhoogde de feestvreugde nog meer.

Schermafbeelding_2023-07-09_om_19.52.15.png

Vanzelfsprekend waren er lovende woorden gericht aan Marcel en zijn vrouw. Want zonder haar was dit allemaal beslist niet mogelijk geweest! Jefke, Joost en John keken terug op hun deel van de reis. Dat Timo dat vervolgens met zijn maten van de Zaterdag 1 deed was meer dan humoristisch. Het eindigde met een prachtige foto. De trainer met de schaal. Puur natuur zo geschreven. 

Schermafbeelding_2023-07-09_om_19.52.52.png

In zijn dankwoord gaf Marcel aan dat hij meer dan trots was op het geleverde en de medewerking die hij altijd gekregen heeft. Ook waren er – maar wie had dat nu niet verwacht – wijze woorden richting de club. Met een ‘We moeten mee in deze tijd, we zullen er tegenaan moeten’ vat ik zijn woorden (misschien te) kort samen. Alle aanwezigen begrepen volgens mij wel wat er gezegd is. Laten we dat vooral meenemen in onze toekomstige aanpak. 

Schermafbeelding_2023-07-09_om_19.53.13.png

En dat het aansluitend nog ernstig gezellig bleef zal niemand van de lezers verbazen. Nu is natuurlijk de vraag wanneer Marcel zijn eerste bardienst zal draaien?

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl