Lars Keppel zondag met Hollandia tegen de Zaanse selectie: “We hebben een leuk ploegie, kijk uit naar morgen”.

Zaanstad- De 37 jarige Krommenieër voetbaltrainer Lars Keppel is met zijn ploeg hvv Hollandia al vroeg begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Aankomende zondag keert hij terug bij zijn vorige club vv Assendelft om het daar met zijn nieuwe ploeg op te nemen tegen de Zaanse Selectie.

Lars Keppel maakte in de winterstop bekend een opmerkelijke overstap te maken, namelijk die naar de toonaangevende divisionist uit Hoorn. Daar heeft hij inmiddels de kennismakingsweek- met ludieke puzzeltocht door de stad- overleeft. De selectie is inmiddels de kennismaking met ludieke activiteiten voorbij en is volop in training op het nieuwe seizoen.

“Het is een enthousiaste, dynamische groep”, zegt de de nieuwe hoofdtrainer.”Het heeft me positief verbaasd hoe ze met elkaar omgaan. Ook hoe de nieuwe jongens van buitenaf en de doorgeschoven jonge spelers van Onder-21 zijn opgevangen. De volgende stap is dat de groep elkaar onderling gaat versterken. Keppel: ‘Ik heb 21 spelers op het trainingsveld en ik mag er maar elf opstellen. Het moeilijkste voor een trainer is om te managen zodat iedereen goed met elkaar omgaat en een stapje harder zet.”

Afgelopen dinsdag ging het eerste oefenduel in de voorbereiding- in het 711 Stadion in Velsen Zuid tegen Keukenkampioendivisionist Telstar- met 6-1 verloren. In de Vierde Divisie A is de ploeg uit Hoorn ingedeeld bij AFC Ajax, AFC`34, Alphense Boys, ARC, csv BOL, DHSC, HBC, Hoogland, Huizen, Jos/Watergraafsmeer, vpv Purmersteijn, SJC, Swift, Ter Leede en WV-HEDW. Een indeling met zaterdagclubs en veel tegenstanders uit de regio waar Keppel erg enhousiast over is. “We weten dat zaterdagclubs uit de regio Amsterdam op een hoog niveau spelen. Ik denk dat we ons met hen kunnen meten. De start zal essentieel zijn. Daarom heb ik ook voor een voorbereiding van zeven weken gekozen.”

De doelstelling is inmiddels uitgesproken. “Het grappige is dat de spelers dat zelf hebben bepaald. Ze mochten het op papier zetten aan de hand van de kernwaarden. Tussen de regels door las ik dat iedereen het gevoel heeft dat er een periode titel inzit. Dat wordt dus de stip aan de horizon. Tijdens de winterstop kunnen we dit nog een keer bijstellen. In positieve of negatieve zin. Ik heb het gevoel dat deze groep, qua leeftijd goed in balans is, mooie dingen kunnen gaan doen. “En dat met een duidelijke visie van de technische staf. “Hollandia staat voor avontuurlijk, energiek, aanvallend voetbal. Hoe je dat tactisch invult is minder belangrijk. Maar het lijkt me helder dat we op de helft van de tegenstander gaan spelen.” laat Keppel geen twijfel bestaan over de spelwijze. Hij hoop dat deze aanpak meer toeschouwers uit Hoorn en omgeving naar het Julianapark zal trekken. “Hollandia heeft een roerig jaar achter de rug. Met een trainer die al snel opstapte en een technisch bestuurslid dat overleed. Er is nu een nieuw bestuur, een nieuw beleid, een nieuwe technische staf en een nieuwe TC. Ik merk in de hele club veel dynamiek. Ik hoop dat voetballiefhebbers in Hoorn dat ook aanspreekt en aanhaken.”

Keppel heeft beduidend veel zin in het duel van morgen op het complex van vv Assendelft dat al om 12;30 uur begint. “Het duel met Zaanse selectie is tot stand gekomen door een afmelding van Jong FC Volendam en het invullen van zondag 9 Juli. Ik heb KFC trainer René Reijinga ebeld om te bekijken of hij interesse had ik een regio wedstrijd vanuit zijn netwerk. Hij heeft zvv Zaandijk trainer Christopher Manuputty gebeld en raakte enthousiast over de vraag. Daarna hebben ze spelers uit de Zaanstreek gebeld en een pracht van een selectie samengesteld. Met ons als trainers is het direct een reclame voor het voetbal in de regio Zaanstad.

Bij de Zaanse selectie van Christopher Manuputty, René Reijinga en verzorger Mennolt Klaassen zitten veel bekende namen. In de door de begeleiders zelf samengestelde selectie zitten een aantal spelers die de overstap hebben gemaakt naar een club buiten de regio:

In de verdediging: Jermano Huwaë- SV Hillegom, Derrin Wijdenbosch – VV Unicum, Revino Morsen- ZSGOWMS, Kenjiro van der Laan- KFC, Perry Plugge- SVA, Collin van der Vaart – ZVV Zaandijk.

Middenveld: Arsenio Dihalu- Saenden, Ferry Heijnis- Saenden, Jonathan Richards- Odin’59, Tringo Schut- KFC, Sietse den Haring- KFC, Jimmy Glas- VV Assendelft, Aaron Overmars- Life University.

Aanval: Jordan de Jong- FC Rijnvogels, Dani Moraal- KFC, Danyl Plasmeijer- vpv Purmersteijn, Robin Baartscheer- KFC, Daan Rijkhoff- SVA

Keeper: Terry Bosma – sc Hercules Zaandam

Ook de huidige coach van zvv Zaandijk merkt dat het duel bij de Zaanse voetballers enorm leeft: “Ik merk het van alle kanten. De spelers kijken er naar uit en vinden het leuk in een bijzondere samenstelling als Zaanse selectie een keer gezamenlijk op goed niveau te acteren. Ook in de aangemaakte groepswhatsapp is er veel verkeer en is een ieder bezig om elkaar te motiveren. Jermano Huwaë heeft zelfs een mooie wedstrijd affiche in elkaar gedraaid om naar vrienden en bekenden door te sturen. En leuk dat FC Zaanstreek bereid is gevonden de complete voetbaltenue`s te sponsoren. We hebben zondag ook onze eigen inloopshirts en we spelen in een fantastisch nieuw wedstrijdtenue in de clubkleuren babyblauw met wit. We gaan er zondag gewoon een mooie pot van maken en wie weet is er nog wel een vervolg mogelijk.”

De aftrap van het gelegenheidsduel op het complex van vv Assendelft tussen de Zaanse Selectie- HVV Hollandia is om 12:30.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl