Quint Jansen op avontuur in Cyprus: “Na 9 jaar Noorwegen was het tijd voor wat anders.”

Zaanstad- Zaandammer Quint Jansen speelde jarenlang in Noorwegen en bleef zijn droom als profvoetballer najagen. Dat lukte en ook volgend seizoen blijft de lange Noordhollander prof. Vanaf volgend seizoen gaat de verdediger voor een avontuur in Cyprus en gaat spelen voor Athellos Athienou.

De verdediger heeft Mjondalen IF verruild voor het naar de hoogste divisie gepromoveerde Othellos Athienou. Jansen begon zijn loopbaan als aanvaller of aanvallende middenvelder bij het Zaandamse Hellas Sport.

Hij verhuisde voor de liefde naar Noorwegen en meldde zich aan bij IK Junkeren dat in de 3. divisjon speelde. Na een half jaar en 9 wedstrijden maakte Jansen na een succesvolle stage als centrale verdediger de overgang naar Finnsnes IL dat in Tromsø trainde en enkel in het noordelijke Finnsnes haar thuiswedstrijden speelt. Hier heeft hij verdeeld over 2 seizoenen 56 wedstrijden gespeeld en 4 maal gescoord in de 2. Divisjon.

Mede door deze prestatie wist Quint Jansen de interesse te wekken van clubs uitkomend in de Eliteserien, wat resulteerde in stages bij Tromsø IL en Viking FK. Mede door een trainerswissel en een enkelblessure resulteerde dit niet in een contractvoorstel.

Mjøndalen IF bood Jansen een tweejarig contract aan. Na een herstelperiode van een paar maanden werd Jansen vluchtig basisspeler in het Isachsen Stadion en begon Mjøndalen, onder leiding van Jansen een bijzonder sterke reeks van overwinningen (9 uit 10 wedstrijden) en waarvan in 7 wedstrijden geen tegendoelpunten werden geïncasseerd. Dit resulteerde in deelname aan de play-off wedstrijden om een plek in de Eliteserien. Mjøndalen speelde in de halve finale van de play-offs tegen Ullensaker/Kisa IL en won met 3-1. Hierdoor plaatste Mjøndalen IF zich voor de finale tegen Ranheim Fotball. Deze wedstrijd werd met 1-2 verloren en daardoor liep Jansen met Mjøndalen IF promotie mis. In 2018 eindigde de club als tweede in de OBOS-ligaen en promoveerde zo naar de Eliteserien. Nadat de club degradatie eind 2020 via promotie-degadatiewedstrijden wist af te wenden, liep zijn contract af. Eind april 2021 vervolgde hij zijn loopbaan bij Aalesunds FK in de 1. divisjon. In 2022 speelt hij voor Sandefjord Fotball in de Eliteserien. In 2023 keerde hij terug bij Mjøndalen IF.

Jansen is in zijn nopjes en verklaart: “Na 9 jaar Noorwegen voelde ik dat het tijd was voor wat anders. Ik heb een geweldige tijd gehad in Noorwegen en een voetbalcarrière weten op te bouwen. Dus toen ik het doel voor ogen had om ergens een avontuur aan te gaan ben ik zelf gaan zoeken in mijn netwerk. Ik kende al enige tijd een Griekse zaakwaarnemer, maar kon nooit met hem samenwerken, omdat ik altijd met andere zaakwaarnemers werkte. Maar nu was ik vrij en kon ik met hem werken en hij heeft toen deze club voor mij gevonden. Een kleine club in Cyprus, Othellos Athienou. Vorig seizoen gepromoveerd naar het hoogste niveau en momenteel in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen. Echt een dorpsclubje met een fanatieke aanhang en een familiegevoel binnen de club. Dus dat past goed bij me.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl