Achttien profdebutanten Jong AZ

Zaanstad- Ook het afgelopen seizoen maken de nodige talenten hun entree op profniveau. Zo kent Jong AZ liefst achttien debutanten, waarvan de jongste destijds pas zestien jaar is. Een overzicht. 

Sem Dekkers | 8 augustus 2022 | Jong AZ – MVV Maastricht
In Jong AZ’s eerste wedstrijd van het seizoen wordt ook direct de eerste debutant genoteerd: Sem Dekkers. De vleugelverdediger komt tegen MVV Maastricht in het laatste kwartier binnen de lijnen. De Heilooër komt uiteindelijk tot achttien wedstrijden, waarvan hij er dertien in de basis begint. In de winterstop mag hij mee met AZ 1 op trainingskamp naar Valencia. Afgelopen dinsdag verlengde hij zijn contract tot medio 2026. 

Rome-Jayden Owusu-Oduro | 26 augustus 2022 | FC Eindhoven – Jong AZ
Doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro staat op 26 augustus voor het eerst op profniveau onder de lat. Op bezoek bij FC Eindhoven maakt hij zijn eerste minuten bij de beloften. De achttienjarige Purmerender – die ook het doel verdedigende in alle negen duels van AZ’s winnende Youth League-team – komt veertien keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Voor komend seizoen is hij definitief overgeheveld naar de Alkmaarse hoofdmacht. 

Dave Kwakman | 5 september 2022 | Jong AZ – FC Dordrecht
In het met 3-1 gewonnen thuisduel met FC Dordrecht maakt nog een talent zijn debuut op profniveau: Dave Kwakman. De achttienjarige middenvelder komt tot zestien optredens in de Keuken Kampioen Divisie en is één van de spelers die Youth League wint. Kwakman maakt de meeste minuten in AZ Onder 18, dat ten koste van sc Heerenveen (2-0 zege) de KNVB Beker won. De goede prestaties van de Volendammer springen in het oog, waardoor hij – samen met Jayden Addai en Kees Smit – in de voorbereiding op het nieuwe seizoen mag meedraaien bij AZ 1. 

Daniël Deen | 9 januari 2023 | Jong FC Utrecht – Jong AZ
In het eerste uitduel van 2023 maakt Daniël Deen zijn entree in Jong AZ. De doelman – die al wel geregeld op de bank zat – begint in de basis tegen Jong FC Utrecht. De goalie houdt zijn doel schoon en wint met 0-2 van de Domstedelingen. Uiteindelijk keept hij acht wedstrijden voor de beloften. Ook sluit hij aan bij de trainingsgroep van AZ 1, gaat hij mee op trainingskamp naar Valencia en zit hij in de Eredivisie (3x), UEFA Europa Conference League (3x) en KNVB Beker (2x) bij de wedstrijdselectie. 

Kees Smit | 23 januari 2023 | Jong AZ – Helmond Sport
De zeventienjarige Youth League-winnaar Kees Smit komt op 23 januari tegen Helmond Sport voor het eerst binnen de lijnen. De middenvelder speelt in totaal vier wedstrijden op profniveau. Naast de Youth League wint hij met AZ Onder 18 de KNVB Beker. Ook hij sluit in de voorbereiding aan bij AZ 1, waar hij zichzelf mag laten zien aan Pascal Jansen. Iets wat hij eerder ook al mocht doen tijdens het winterse trainingskamp.

Daniël Beukers | 3 februari 2023 | Jong AZ – VVV-Venlo
Het avontuur op profniveau begint voor Daniël Beukers met een basisplaats tegen VVV-Venlo. De vleugelverdediger maakt 82 minuten vol en wint met 4-3 van de Limburgers. Hij komt tot zeven wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarvan hij er vier in de basis begint. Ook hij speelt voornamelijk voor AZ Onder 18 en hoort bij de gouden Youth League-selectie. Onlangs vertrok hij uit Alkmaar en maakte hij transfervrij de overstap naar FC Groningen. 

Enoch Mastoras | 3 februari 2023 | Jong AZ – VVV-Venlo
De jongste debutant bij de beloften afgelopen seizoen is Enoch Mastoras. De veelzijdige Langedijker komt tegen VVV-Venlo als vervanger van Beukers binnen de lijnen. Hij is dan pas zestien jaar. Voor Mastoras blijft het vooralsnog bij dat ene optreden, daar hij vooral bij AZ Onder 18 en in de Youth League speelt.

Jeremiah Esajas | 3 februari 2023 | Jong AZ – VVV-Venlo
Ook Jeremiah Esajas maakt tegen de Venloërs zijn debuut. Later komt de verdediger van AZ Onder 18 nog vier keer – tegen Jong FC Utrecht, TOP Oss, Jong Ajax en ADO Den Haag – in actie. 

Job Kalisvaart | 10 februari 2023 | PEC Zwolle – Jong AZ
Voor Job Kalisvaart is een profdebuut weggelegd in het uitduel met PEC Zwolle. In het MAC³PARK stadion wordt hij als invaller gebracht. De twee daaropvolgende wedstrijden – tegen FC Den Bosch en Jong PSV – staat hij in de basis. Later begint hij ook tegen Roda JC vanaf de aftrap, waarmee de teller voor hem op vier wedstrijden komt. 

Jayen Gerold | 6 maart 2023 | Jong AZ – Willem II
Surinaams jeugdinternational Jayen Gerold debuteert op 6 maart tegen Willem II. De rappe vleugelaanvaller is enkele minuten later al goed voor een assist op de late gelijkmaker van Jayden Addai: 2-2. Later komt hij nog tot twee extra invalbeurten. 

Wilmer Olofsson | 13 maart 2023 | Roda JC – Jong AZ
Op bezoek bij Roda JC zijn er liefst vijf debutanten in Jong AZ. Wilmer Olofsson, Jereno van Gom, Ilias Splinter, Nelson Egah en Anthony Smits. De Zweedse Olofsson – onlangs overgenomen van AIK Solna – begint in de basis en maakt de wedstrijd vol. 

Anthony Smits | 13 maart 2023 | Roda JC – Jong AZ
Smits komt halverwege binnen de lijnen en is met zijn snelheid meermaals gevaarlijk. Hij behoort voornamelijk tot het AZ Onder 18 dat de KNVB Beker wint. Tijdens FC Dordrecht – Jong AZ zit Smits zonder speelminuten bij de selectie. 

Nelson Egah | 13 maart 2023 | Roda JC – Jong AZ
Bij een 1-0 achterstand wordt Egah gebracht om een gelijkmaker te forceren en is als aanspeelpunt een belangrijke spil in het aanvalsspel. Ook hij staat afgelopen seizoen vooral bij AZ Onder 18 op het veld. 

Ilias Splinter | 13 maart 2023 | Roda JC – Jong AZ
Jeugdinternational Ilias Splinter valt in de 75e minuut in op het middenveld. Ook hij zit later in het seizoen in Dordrecht bij de wedstrijdselectie.

Jereno van Gom | 13 maart 2023 | Roda JC – Jong AZ
Van Gom wordt in Kerkrade in de 83e minuut gebracht, wat zijn debuut op profniveau betekent. Een paar weken later begint hij tegen FC Dordrecht voor het eerst vanaf de aftrap. 

Elijah Dijkstra | 21 april 2023 | FC Dordrecht – Jong AZ
In Dordrecht (1-0 verlies) komen de laatste drie nieuwkomers in het veld: Elijah Dijkstra, Julian Oerip en Jasper Hartog. Het trio van AZ Onder 17 – dat zowel de landstitel als KNVB Beker wint – maakt als invaller zijn minuten. Dijkstra is als eerste aan de beurt. Hij wordt in de 63e minuut gebracht. 

Jasper Hartog | 21 april 2023 | FC Dordrecht – Jong AZ
In de slotfase moet Hartog voor een aanvallend impuls zorgen bij Jong AZ. De mijlpaal krijgt voor Hartog een paar weken later een mooi vervolg. Samen met Oerip, Dijkstra, Rayan Atikallah, Kiyani Zeggen en Jur Schipper gaat hij met Oranje Onder 17 naar het EK. 

Julian Oerip | 21 april 2023 | FC Dordrecht – Jong AZ
In blessuretijd maakt Oerip zijn entree in Jong AZ. Ook voor hem is dit een nieuw hoogtepunt van een mooi seizoen, daar ook hij actief is op het EK en met AZ Onder 17 prijzen pakt. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl