Cadeautje voor OFC (zat) in de vorm van herkansing: Ingelast beslissingsduel tegen DVSU.

Laatste strohalm om degradatie naar zaterdag 4e klasse af te wenden.

Oostzaan- Voetbalclub OFC heeft een bewogen seizoen achter de rug. Zowel het eerste zondag als zaterdagteam degradeerde dit seizoen en de club stopt met de zondagselectie en stapt met het vlaggenschip over op de zaterdag. Maar het verloren duel tegen Real Sranang werd nietig verklaard

Zaterdagmiddag krijgen de zaterdagvoetballers van trainer Jan de Haze de kans om alsnog behoud in de zaterdag derde klasse te bewerkstelligen. En dat mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden.

De ploeg dacht te zijn gedegradeerd naar de vierde klasse zaterdag. De Oostzaners liepen tegen een 5-1 nederlaag op, op zaterdag 10 juni tegen Real Sranang. Deze week bleek dat de Amsterdamse tegenstander in de nacompetitie had gesjoemeld. Een naam op het wedstrijdformulier kwam niet overeen met die van een speler die op het voetbalveld stond. Dit kwam aan het licht nadat DVSU-dat in de finale van de nacompetitie met 4-2 verloor van Real Sranang- hier werk van maakte. Er was bewijs om Real Sranang te diskwalificeren. De club is niet tegen de straf in beroep gegaan en de KNVB handelde snel. Dat resulteerde erin dat OFC en DVSU zaterdagmiddag om 14:30 uur op het veld van FC Breukelen strijden om een ticket voor de derde klasse.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl