Eerste halve finalist FEBO Zaanstad Cup 2023 bekend

Sport 

 vr 23 jun., 08:22

KROMMENIE – Net als op woensdag was het ook op de derde avond van de FEBO Zaanstad Cup weer ‘afgeladen vol’ op het Sporting Krommenie complex. Dat was ook te merken in de directe omgeving. Zelden zullen omwonenden zoveel ‘vreemde’ auto’s, brommers, scooters en fietsers in hun blikveld hebben gehad.

Assendelft in de aanval tegen Jisp
Assendelft in de aanval tegen Jisp (Foto: RodiMedia/KK)

Waar eigenlijk deze avond de nodige beslissingen moesten volgen werd het voor de meeste teams de eerste speelavond. Dinsdagavond werd er slechts kort en door zes teams gespeeld. 

In poule A was het de gastheer die, na de 2-1 winst dinsdag op vv Assendelft, nu RCZ en Jisp er onder wist te houden. Dat geschiedde andermaal met fris spel al wist Jisp met in de goal Rik Remmelzwaal het de Krommenieers behoorlijk lastig te maken. Uiteindelijk kwalificeerde Sporting Krommenie zich als eerste voor de halve finale.

Uitslagen Poule A: Zaandijk – vv Jisp 0-2, RCZ – Sporting Krommenie 1-2, vv Jisp – vv Assendelft 0-3, zvv Zaandijk – RCZ 0-0, Jisp – Sporting Krommenie 1-2 en vv Assendelft – zvvZaandijk 2-1.

Poule B werd gespeeld op het grasveld aan de Marslaan. ‘Dit willen we toch zo graag’ klonk het langs de lijn. ‘Spelen op natuurgras, maar dan graag wel wat vlakker’ en zo was het de springende bal die regelmatig dingen deed die de spelers niet bedoelden. ZCFC trainer Patrick Huisman heeft de beschikking over een jong team dat opende met winst (1-2 op FC Zaanstreek), vervolgde met een nederlaag (0-1 tegen sc Hercules Zaandam) en eindigde met remise (0-0 tegen WSV’30). Verrassend was de 2-0 winst van FC Zaanstreek op sv Fortuna Wormerveer (zaterdag). De Gladoren wisten in de eerste wedstrijd tegen WSV’30 een prima 0-0 te scoren, maar zakten later door de ondergrens. sc Hercules Zaandam voldeed – na een zware nacompetitie eerder – aan de verwachtingen en wist twee zeges (0-1 ZCFC en 3-0 FC Zaanstreek) te behalen en is daarmee de favoriet voor een halve finaleplek.

Uitslagen Poule B: FC Zaanstreek – ZCFC 1-2, Fortuna W. (zat) – WSV’30 0-0, ZCFC – sc Hercules Zaandam 0-1, FC Zaanstreek – Fortuna W. (zat) 2-0, ZCFC – WSV’30 0-0, sc Hercules Zaandam – FC Zaanstreek 3-0.


Dat er bij de vrouwen duidelijk een team boven uit steekt verbaasde niemand. De Telstar Beloften versloegen dinsdag al KFC en nu Zaandijk (0-2) en Assendelft (0-3) en zijn de favoriet voor de poulewinst. 

Uitslagen Poule A (vrouwen): Rood Wit Z – Assendelft 0-5, Zaandijk – Telstar Beloften 0-2, Assendelft – KFC 0-1, Rood Wit Z – Zaandijk  0-2, Assendelft – Telstar Beloften  0-3, KFC – Rood Wit Z 1-0. Vanavond krijgt het toernooi haar vervolg. 

Zaterdag is de finale dag waarop alle deelnemende teams het veld zullen betreden.

Delen

Recent Nieuws

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl