Seizoen 2022-2023 nu echt klaar: Laatste nacompetitie wedstrijden gespeeld.

Zaanstad- Een diepe zucht zal er geklonken hebben op de diverse velden toen de arbiters ter plekke de allerlaatste wedstrijden van het seizoen 2022-2023 affloten. Alle beslissingen zijn nu gevallen. Van rust is voorlopig nog geen sprake: de FEBO Zaanstad Cup 2023 staat op losbarsten.

In het zaterdagvoetbal – waar onder andere de Zaterdag 1 ploegen van Sporting Krommenie degradeerde naar de 5e klasse zaterdag en het team van Fortuna W het net niet redde tegen Buitenveldert – was de strijd op het veld van ZCFC in Wijdewormer met als inzet een plek in de Zaterdag 2e tussen competitiegenoot FC Castricum en asv Wartburgia van belang. 

De supportersbussen kwamen tegelijkertijd aan op het sportpark gevuld met in het blauw (FC Castricum) en rood (asv Wartburgia) geklede supportersgroepen. Bij de opkomst van de spelers werd door de Amsterdammers een flink rood rookgordijn opgeworpen, de Castricummers lieten zich horen; kortom er heerste een echte finalesfeer. De Amsterdammers wisten na een 0-0 rust met 1-2 te zegevieren. En volgens de kenners ter plekke is de tweede klasse vanaf volgend seizoen een goed voetballend en hecht vriendenteam rijker.

Ook in Hoofddorp een beslissingsduel voor zaterdag 2e klasser csv Jong Holland dat wordt geleid door de Zaandamse trainer Carl Ern. Hij verloor met zijn Alkmaarse ploeg met 1-3 van Victoria uit Loosdrecht. Het duel werd gespeeld op het complex van sv Hoofddorp.

Niet alleen Sporting Krommenie en OFC degradeerde maar ook ZVC`22 daalde af naar de zaterdag 4e klasse waar de nieuwe trainer Serdar Ozturk aan het bouwen is aan een nieuwe selectie. Ook OFC zaterdag 1 moet het in het seizoen 2023-2024 doen in de 4e klasse na de nederlaag tegen Real Sranang.

Op het veld van VPV Purmersteijn waren zondag tal van Gladoren. Zij waren getuige van een zinderende finale tussen de zondagteams van Saenden en avv Swift waarbij de inzet voor Saenden was het afwimpelen van het degradatiespook. En dat is na een wedstrijd, die slecht was voor de mensen met een zwak hart, vol hectiek in remise geëindigd, zonder goals in de verlenging en dus via strafschoppen beslist moest worden. En ook dat werd een lange reeks waarin uiteindelijk de zingende schilder/nieuwe ADO’20 doelman Gennaro als held van de dag gehuldigd kon worden. Zijn letterlijk allerlaatste redding voor de ‘club van over het spoor’ betekende dat Saenden tweedeklasser blijft. Ook voor hen de complimenten voor deze prestatie. 

Bij de club waar alles kan (in dit geval RCZ) is de nacompetitie ook met een soort van sisser afgelopen. Met als tegenstander het door Martin de Groot getrainde SV De Rijp wisten de Racers met een overtuigende 0-2 zege in de derde klasse te blijven. En dat is een jaar na de promotie natuurlijk top. Ook de Racers van harte met het behaalde succes.

En nu alle aandacht richten op dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 juni vanwege het FEBO Zaanstad Cup toernooi met tal van nieuwe zaterdag en zondagselecties. Plaats delict is het Sporting Krommenie complex. Programma staat elders op deze website.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl