Nigel Fraenk gescout door AZ : Fortuna W speler gaat in jo17-1 spelen.

Zaanstad- Wederom is er een Fortuna W talent dat in deze fase van de voetbaljaargang 2022-2023 opvalt. AZ heeft de ogen goed de kost gegeven. Waar eerder Kai ter Beek al werd vastgelegd (O16) is nu ook Nigel Fraenk uit de O16 van Fortuna W het komende seizoen te zien in het AZ shirt.

Nigel was er al vroeg bij als voetballer. Op zijn derde jaar drentelde hij al over het veld bij RCZ. Op zeker moment stapte hij over naar KFC waar hij twee seizoenen speelde- in respectievelijk de O14 en O15- waarna hij nog weer een stap hoger maakte door te kiezen voor Fortuna Wormerveer O16. Dat team speelde een prima competitie in de Vierde Divisie met bijna alleen maar BVO teams als tegenstanders. Nigel wist als rechtsbuiten met een linkerpoot liefst 16 goals te scoren en tijdens invalbeurten bij de O17 schoot hij er ook twee raak. 

Unknown-3.jpeg
Op de foto de trainers van Onder 16 Kenan Aksakal en Iskander Koca samen met Kai en Nigel 

En nu maakt de Compaen leerling wederom een reuze stap. Van drie keer per week trainen zal hij straks bij AZ vijf keer per week aan de bak moeten. “En dan zal hij ook nog wedstrijden gaan spelen en buitenlandse toernooien. We hebben dus maar snel een paspoort voor hem aangevraagd” aldus zijn opgewekte vader Melvin.

Doelman Kai werd al eerder vastgelegd door de bespeler van het sportpark in Wijdewormer. Nigel moest nog even geduld tonen. Eerder al was hij op stage geweest bij Telstar. Na de eerste ronde kwam hij niet door de tweede. In de IJmond kent men geen O17 en leek het de scouts nog niet de tijd om hem al in de O-18 mee te laten doen.

Dat hij ook gevolgd werd door AZ was op dat moment onbekend bij de familie. ‘Na een uitwedstrijd bij Heerenveen werd ons dat duidelijk. Die wedstrijd verloren we met 4-2, maar toonde Fortuna W zich gelijkwaardig en speelde zoals bijna alle wedstrijden prima. ’s Avonds werden we gebeld door AZ scout Stefan die vertelde ook in Heerenveen te zijn geweest. Hij vertelde dat zijn snelheid, reactievermogen, beheersen van de bal en dat soort zaken voldeden aan de eisen die AZ er aan stelt.’

In het slot van het gesprek werd Nigel uitgenodigd voor een stage bij AZ op het hypermoderne AFAS Trainingscomplex waar zowel AZ 1 als de negen teams uit de AZ Jeugdopleiding trainen. Qua afstand voor de in Zaandam woonachtige Nigel geen probleem.

‘Die stage werd een week vervroegd’ aldus zijn vader met naast hem zijn vrouw Nienke. ‘Dat was even passen en meten, maar hij heeft daar op maandag getraind, woensdag een wedstrijd gespeeld tegen AFC en vrijdags ook weer getraind. Daar heeft hij ook weer aan alle eisen voldaan en is hij aangenomen voor de O17.’ 

Het spreekt voor zich dat Nigel super blij is met deze selectie. Het is slechts voor weinigen weggelegd, een kleine kans en daar wil hij vol voor gaan. Er wordt al volop getraind bij AZ en Nigel is er alles aan gelegen om het hoogst haalbare te bereiken. Zie bijgaande foto.

Unknown-4.jpeg

We schreven net al iets over Nigel’s snelheid. Bij AZ zijn ze dol op data en is dus ook zijn snelheid gemeten. Over 30 meter doet hij 3,8 seconden. De razendsnelle Kylian Mbappé is vanwege zijn snelheid ook nauwelijks te verdedigen. Op volle snelheid raast de aanvaller van Paris St Germain met meer dan 35/38 kilometer per uur over het veld. Dat is bijzonder voor een voetballer. Usain Bolt sprintte met gemiddelde snelheid van 37,57 per uur naar een wereldrecord (9,58) op de 100 meter. De snelheid die Nigel ontwikkelt is ook zeer bijzonder en iets om in de gaten te houden!

Wij wensen Nigel en zijn familie heel veel succes. Zijn jongste broer Shane speelt bij Fortuna Wormerveer in de O13. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl