Finalewedstrijd op complex ZCFC: Kalverhoek podium voor FC Castricum- asv Wartburgia.

Zaanstad- Op sportpark Kalverhoek werd zaterdag de finale wedstrijd van de nacompetitie gespeeld. Op het ZCFC terrein stonden de zaterdagploegen van asv Wartburgia en FC Castricum tegenover elkaar. Het duel trok veel publiek en er heerste een echte cupsfeer. Zo`n 400 man publiek zag asv Wartburgia winnen.

Na een geweldige tweede seizoenshelft in de 3e klasse A (9W, 1G, 2V) werd FC Castricum- dat dit seizoen samen met de Zaanse zaterdagploegen van OFC, ZVC22 en Fortuna Wormerveer in de zaterdag 3e klasse in dezelfde poule speelde- beloond met een plek in de nacompetitie. Door een vijfde plaats in de competitie betekende dit wel helemaal achteraan starten en zo op papier het zwaarst mogelijke programma. Eerst versloegen de Castricummers sv Zandvoort (0-2) en vervolgens wisten de mannen van trainer Ralph Blom de andere 2e klasser AMVJ (nv. 2-4) uit te schakelen.

Zo doende mocht FC Castricum het opnemen in de finale van de nacompetitie tegen het Amsterdamse Wartburgia. De Amsterdammers werden 3e in de 3e klasse B achter het wel bekende Olympia Haarlem en Stormvogels. Met 91 doelpunten in de competitie en twee ruime overwinningen (2-5 en 6-0) in de nacompetitie een tegenstander om de borst voor nat te maken.

Na een bijzondere voorbespreking aan de kant van Castricum met boodschappen van alle supporters, papa’s/mama’s, vrienden en vriendinnen voor onze jongens welke met dank aan Sandy Klaver en Marjet Blom tot stand is gekomen werd er vertrokken door een indrukwekkende erehaag aan supporters en het nodige vuurwerk richting Wijdewormer voor de finale op neutraal terrein.

De spanning in Wijdewormer op sportpark Kalverhoek was voelbaar. De Castricummers konden na vijf jaar weer terug keren naar de 2e klasse. Echter FCC had het lastig tegen de roodzwarten uit de hoofdstad. De bal werd niet lang in de ploeg gehouden en het was Wartburgia wat de boventoon voerde in de eerste helft met een grote mogelijkheid al in de 17e minuut toen de rechtsbuiten door het centrum alleen op keeper Lars Beukers af kon gaan. Met een uiterste krachtsinspanning wist de doelman de bal met zijn tenen van richting te veranderen en zo kon uiteindelijk Wouter Bruines de bal over het eigen doel verwerken. Het koste FC Castricum een hoop energie en kracht om de tegenstander van het eigendoel weg te houden maar met een 0-0 ruststand en wetende dat ook voor asv Wartburgia de conditionele inspanning groot was geweest werd er met vertrouwen uitgekeken naar de tweede helft.

Maar nog geen twee minuten na de aftrap in de tweede helft was het Wartburgia dat via een combinatie tussen de linksbuiten en de spits, welke de bal met een hakje schitterend klaar wist te leggen, al op een 1-0 voorsprong wist te komen. En tot overmaat van ramp werd het in de 52ste minuut zelfs 2-0 voor de Amsterdammers. De linksbuiten ging goed door en veroverde de bal. Lars Beukers hield het schot wat volgde er nog uit waarna de bal vervolgens op de lat werd geschoten en zo precies in de voeten kwam van de rechtsbuiten die uiteindelijk eenvoudig wist binnen te schieten.

Hoe zou Castricum hierop gaan reageren? Zou het Wartburgia zijn dat volledig doordrukt en wederom een grote uitslag weet neer te zetten of rechten de blauwwitten de rug en weten ze er nog een wedstrijd van te maken?

Minuut 54: Spits Jesse Verbeek brengt de spanning weer volledig terug door een voorzet van Stijn Peijs in het doel te koppen 2-1. In de vele minuten die volgen gaat het spel op en neer en weten beide ploegen wat kleine kansen te krijgen. Castricum komt tot twee keer toe via Shane Jansen en Joep Kornblum net wat kracht te kort om het de keeper echt lastig te maken. Een keer komt invaller Justo v/d Werf een teen te kort om een doorgestoken bal van Joris Peijs kracht mee te geven en later komt ook Jesse Verbeek in die positie maar telkens staat daar weer de doelman van Wartburgia in de weg. Dat resulteerde erin dat er feest kon worden gevierd in het Amsterdamse kamp.