Saenden blijft overeind en handhaaft zich als 2e klasser.

Ploeg uit Wormerveer tot het uiterste tegen avv Swift maar wint na strafschoppen.

Purmerend- Op neutraal terrein bij vpv Purmersteijn is Saenden erin geslaagd om zich te handhaven. Om het amsterdamse avv Swift op de knieën te krijgen was wel een verlenging en een strafschoppen serie voor nodig.

Twee aan elkaar op voorhand gewaagde ploegen stonden zondagmiddag in Purmerend tegenover elkaar. In de eerste helft hadden de Amsterdammers op het complex aan de een licht overwicht. In de tweede helft knalde Saenden uit de startblokken en werd de achterstand binnen een kwartier omgebogen. Het was met name Micky Hoffs die het de Amsterdamse defensie erg lastig maakte. Door een wellicht iets te makkelijk gegeven strafschop wist avv Swift op gelijke hoogte te komen. In het resterende gedeelte van de tweede helft gingen de Amsterdammers nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong echter bleek de stugge Saenden defensie stand te houden. De Amsterdammers namen het meeste initiatief maar doelman Liklikwatil voor de derde keer passeren lukte in Purmerend binnen de 120 minuten spelen niet.

Het kwam op strafschoppen aan en ook hierin bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd. De Saenden goalie die een strafschop benutte en er vervolgens één uithield bleek de gevierde man want de Wormerveerders kwamen op matchpoint en wisten als winnaar van het veld te stappen. Hierdoor kan de nieuwe trainer Ebel Hoekstra- die vanmiddag getuige was- volgend seizoen met de ploeg in de 2e klasse starten.

Foto`s: voetbalinzaanstad.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl