RCZ handhaaft zich en overleeft nacompetitie na 2-0 zege op sv De Rijp.

Neck/Wijdewormer- RCZ handhaaft zich en is ook volgend seizoen 3e klasser. Op neutraal terein op sportpark De Boogbal in Neck/Wijdewormer- het complex van DZS- won RCZ met 0-2 van sv De Rijp. Een mooi afscheid voor trainer Harry Volkers.

Het duel op een benauwde zondagmiddag waarin een winnaar moest komen was er een waar wat op het spel stond. De ploeg uit De Rijp wist te weinig echte kansen te creëren iets wat Racing Club Zaandam beter deed. Op slag van rust kwamen de Zaandammers op voorsprong door een doelpunt dat er aan zat te komen. Een afstandsschot op overtuigende wijze was onhoudbaar voor de goed keepende doelman van sv De Rijp. Niet veel eerder wist hij een lastige bal uit de hoek te tikken en enkele minuten later was het geluk aan zijn zijde waarbij de lat redding bracht. Drie minuten voor rust viel de 1-0 binnen. In de tweede helft lukte het sv De Rijp niet om de aansluitingstreffer te maken en werd het uiteindelijk 2-0 en mag RCZ zichzelf ook volgend seizoen derdeklasser noemen. Een plezierige middag voor de Racers waaronder en de ook als toeschouwer aanwezige nieuwe trainer Sven Talsma.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl