vvv Westzaan stopt met selectievoetbal op zondag

Westzaan- De Zaanse voetbalclub VVV Westzaan heeft de afgelopen 102 jaar veel meegemaakt op de zondag, maar vanaf komend seizoen maken ze definitief de overstap naar de zaterdag zo werd dinsdagavond bekend op de bijzondere ledenvergadering.

In Westzaan gaan ze er vanuit dat de sportieve prestaties van de selectie met driemaal een periodetitel in de laatste drie seizoenen een mooie basis bieden voor sportief succes op de zaterdag.

De belangrijkste reden van de overstap naar de zaterdag is dat ze als vereniging toekomstbestendig willen blijven. VVV Westzaan is gericht op zowel prestatie als op breedte/recreatief voetbal. Het bestuur heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan onder de leden en kwam tot de conclusie dat een groot deel van de zondag selectie graag de overstap naar de zaterdagafdeling maakt en tegelijkertijd willen veel jeugdspelers op de zaterdag blijven voetballen. Het bestuur verklaart: “We hebben als vereniging moeten constateren dat de populariteit voor het zondagvoetbal al jaren dalende is. Zaterdagvoetbal lijkt mogelijk een antwoord te zijn op het verlies van jeugdspelers bij de overgang van jeugd naar senioren”.

Het zaterdag 1 elftal zal komend seizoen voor een groot gedeelte gaan bestaan uit de spelers van de huidige zondagselectie. Tegelijkertijd starten we met een O-23 team, hierdoor zal de overstap van de jeugd naar de senioren soepeler gaan verlopen. vvv Westzaan hoopt met de overstap naar de zaterdag ook aantrekkelijk te zijn/blijven voor nieuwe spelers. De Zaterdag selectie zal ondersteund worden door een volwaardige staf (gediplomeerde trainer, leider, assistent-scheidsrechter en verzorger).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl