AZ vrouwen presenteert Zaanse speelster Ginia Caprino.

Alkmaar/Zaanstreek- De inkt van de handtekening onder het contract dat AZ en Ginia Caprino deze week tekenden is droog. De voormalig Fortuna Wormerveer en vv Alkmaar speelster heeft een contract tot medio 2025 getekend bij de AZ Vrouwen.

Al heel vroeg wist Ginia (geboren 26-04-2003) dat haar doel was betaald voetbal te spelen. Als klein meisje zette zij haar eerste stappen op het voetbalveld bij Fortuna Wormerveer. Daar speelde zij altijd in de jongensteams op divisieniveau. De kleine Ginia bleek een snelle leerling. ‘Die jongens hielden ook niet in maar het was wel altijd leuk dat je onderschat werd en dan toch won in een duel’ liet zij al eerder weten op de site van VV Alkmaar. Vanuit Fortuna Wormerveer is het talent bij VV Alkmaar aangesloten en volgde de academie. Haar positie als centrale verdedigster/rechtsachter wist zij met overtuiging te bezetten. 

Schermafbeelding_2023-06-09_om_12.55.28.png

Vanuit de Onder 17 is Ginia meteen doorgestroomd naar de eerste selectie en voelde zich daar meteen thuis. ”Ik heb er super veel van geleerd en ben echt een betere speelster geworden” aldus Ginia. 

Het vorige seizoen was Ginia lang geblesseerd geweest. Eenmaal weer fit  heeft zij weer flink wat speeltijd opgedaan, eerst bij de beloften, en daarna ook weer in de Eredivisie. Bij VV Alkmaar tekende zij een contract tot 2024 en hoopte de kans te krijgen om zichzelf nog meer te ontwikkelen en te leren.

Dit seizoen was Caprino geen nieuweling meer in het team en zij nam dan ook andere verantwoordelijkheden op zich. In haar derde seizoen in de eredivisie heeft ze haar ervaring over kunnen brengen op anderen. Zowel op als naast het veld kijkt zij er naar uit om anderen te kunnen helpen. ”Voor meiden die nieuw zijn kan het best spannend zijn om in de eredivisie te spelen of tegen een grote club te spelen. Het is dan erg fijn als er iemand voor hun klaarstaat die hen gerust kan stellen. Zo heb ik dat zelf toen ook ervaren en hoop dat nu zelf over te brengen” besluit Ginia.

Schermafbeelding_2023-06-09_om_12.41.33.png

Nu dan de overstap naar AZ. Vanaf seizoen 2023-2024 keert het vrouwenvoetbal terug bij AZ. De club vervangt deze zomer het huidige VV Alkmaar, dat uitkomt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Opvallen genoeg zijn de favoriete clubs van Ginia Ajax en Manchester City waar haar favoriete spelers Virgil van Dijk en Maria Leon zijn. 

Relatie AZ en Fortuna Wormerveer

De band tussen AZ en Fortuna Wormerveer voert terug tot 2007. Na tal van successen voor de Fortuna Vrouwen ging een groot deel van de selectie over naar AZ dat in die periode trainde op het Watering complex.  AZ stond in 2007 samen met ADO Den Haag, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht en Willem II aan de basis van de Eredivisie Vrouwen. Onder leiding van trainer Ed Engelkes werd AZ drie keer landskampioen. Ook nam de ploeg twee keer deel aan de UEFA Women’s Champions League. In de zomer van 2011 stopte het vrouwenvoetbal in Alkmaar vanwege de toenmalige financiële situatie. Vanaf het seizoen 2017-2018 was Alkmaar en omgeving vertegenwoordigd in de Eredivisie via VV Alkmaar.

Met Ginia Caprino in haar selectie geeft AZ (Alkmaar-Zaanstreek) weer extra betekenis aan haar naam. Het sportmerk Nike is met ingang van het seizoen 2023-2024 meteen de eerste partner van de AZ Vrouwen. ’s Werelds grootste sportmerk verzorgt voor zowel het eerste elftal als de jeugdopleiding de wedstrijd- en trainingskleding tot medio 2025.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl