Zaterdagploeg Fortuna W vergeet 4-1 te scoren en ziet Buitenveldert langszij komen.

Wormerveer- In de nacompetitie is het altijd een soort van loterij. Vooraf viel moeilijk in te schatten hoe de strijd tegen Buitenveldert zou aflopen. Uiteindelijk was de 3-6 nederlaag terecht, maar geeft toch een nare bijsmaak bij het afsluiten van het seizoen.

De eerste kansen waren overigens meteen al voor Buitenveldert. De snelle Wilner Leijgraaf verraste de F defensie. Het was Finnian Broekhuizen die de derde kans wel verzilverde (0-1). 

Dan raakt Kai geblesseerd en komt Jayden binnen de lijnen. Buitenveldert blijft aandringen en Justin moet zijn talenten tonen. Na zo’n 20 minuten krijgt Fortuna de gelegenheid om uit haar schulp te kruipen. Een schot van Kenyon wordt nog gestopt door doelman Geervliet. Vlak daarna weet hij ook een actie van Dani onschadelijk te maken. 

Uit de aanval via Youp is het echter Kenyon die prachtig de 1-1 binnen schiet. Als vlak daarna een Fortunees onreglementair in de 16 wordt afgestopt scoort Bafode uit een pingel de 2-1. Of Buitenveldert daardoor van slag raakte is niet bekend, maar op het moment dat de ploeg van de Zuidas vergeet te verdedigen is het Youp die de 3-1 binnenschiet. 

In de rust aan F zijde opgetogen gezichten. ‘Maar de weg is nog lang’ zo klonk het langs de lijn.  Fortuna opent sterk. Eerst Bafode en later Kenyon laten achterweg de 4-1 te scoren. Buitenveldert put daar kracht uit en scoort uit haar eerste tegenaanval meteen 3-2 via Finnian Broekuizen. Justin krijgt flink wat werk te verrichten. Eerste met zijn zijn en later met beid vuisten weet hij goals te voorkomen. Toch scoort Wilner Leijgraaf namens B de 3-3 en dat is – gezien het spelbeeld – logisch.

Slordig balverlies aan F kant en is het B dat via Luuk Geervliet de 3-4 onhoudbaar in het kruis kopt. Een B-streep van 20 meter betekent 3-5 door Bas Bijvoet. Het lijkt over en uit voor F. Toch komt  Dani vrij, maar kan het net niet goed afronden.  Buitenveldert doet dat wel en scoort via Luuk Geervliet nog de 3-6. De bekende gifbeker moet helemaal leeg.

In die fase wordt F afgetroefd op alle fronten. Het tij lijkt nog te keren. Een schot van Bafode wordt gekeerd door de B-keeper waar Sam een schot waagt dat in het zijnet eindigt. 

Daarmee komt toch nog sneller dan verwacht een einde aan een prima seizoen. Eerst even rusten. Kijken hoe de transferperiode verloopt en dan op naar de competitie 2023-2024

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl