Sporting Krommenie bouwt aan de toekomst.

Krommenie- Over twee weken komt voetbalminnend Zaanstad in Krommenie samen voor de FEBO Zaanstad Cup. Het belooft een prachtig voetbalfeest te worden.

Gastheer Sporting Krommenie kijkt er naar uit alle deelnemende senioren- en jeugdteams, de vele toeschouwers en sponsoren, samen met organisator SportsGen op het gezellige Proviliy Sportpark te verwelkomen. Naast de voorbereidingen op dit mooie toernooi, wordt bij Sporting ook gebouwd aan de toekomst. De club is er trots op wederom met een sterke trainersstaf het nieuwe seizoen in te gaan.

Met een aantal vertrouwde en nieuwe namen. En met steeds meer eigen jeugd, met zelf opgeleide trainers, inmiddels op bijna alle selectieteams. Gevolg van het ingezette beleid om de eigen jeugd te betrekken bij de ontwikkeling van het Krommeniese voetbal. Want met kwaliteit en plezier op de trainingen, volgt een goede voetbalontwikkeling, ieder op zijn eigen niveau, en leidt dit de club naar groei en prestaties. Zo streeft Sporting Krommenie haar ambities na om met eigen kweek zo hoog mogelijk te voetballen. En tegelijkertijd die vertrouwde dorpsclub te blijven met een plezierig voetbalklimaat.


Het eerste elftal van Sporting heeft met een sterke eindsprint, lijfsbehoud in de 3e klasse zeker gesteld.
Deze lijn willen ze in Krommenie vasthouden bij de Zaanstad cup en uiteraard ook richting volgend seizoen waar de ambitie is om bovenin mee te draaien en de komende jaren promotie naar de 2e klasse te realiseren. Om dit te bewerkstelligen breidt Sporting de selectie het komend seizoen uit met een onder -23 team dat divisie gaat spelen. Dit om nog meer voedingsbodem te geven aan de doorgroei en ontwikkeling van talentvolle jeugdspelers. Voor deze O-23 is Mo Kusadasi aangetrokken. Mo past naadloos in dit plaatje. Een veelbelovende jonge en ambitieuze trainer, die volgens de Krommeniese spelopvatting wil spelen: het op de mat leggen van attractief en verzorgd voetbal, met lef, energie en druk naar voren. Mo: ‘We zijn al volop bezig met de selectie voor het nieuwe seizoen. Ik merk dat er veel betrokkenheid is bij Sporting om hier echt iets moois neer te zetten. Er zijn veel jonge spelers die het eerste willen halen. Heel mooi om hier mijn bijdrage aan te mogen leveren.’ Samen met hoofdtrainer Jordi van Beek, zijn assistent (Mathijs Nierop) en de trainers van het 2e (Thomas ten Broek) en de O19 (Arie Seekles) wordt een hecht team gesmeed om komend seizoen deze nieuwe opzet te laten slagen. Jordi: ‘Ik heb het altijd belangrijk gevonden om een goed opleidingsklimaat te creëren bij Sporting. De afgelopen jaren heb ik veel jeugdspelers gezien en ik vind het belangrijk dat ze bij de club blijven. Een O23 past daar heel goed bij. En met Mo en het team rond de selectie denk ik dat we weer een mooie stap zetten voor het Krommeniese voetbal. We merken ook dat onze visie aanspreekt en net een iets ander geluid laat horen in de Zaanstreek. Mijn ambitie is om volgend jaar samen met onze
Technische Commissie een organisatie neer te zetten die toekomstbestendig is om zo de komende jaren
de aansluiting naar de 2e klasse te kunnen maken.’

Foto vlnr: Daniel Casalod (Technische Commissie Sporting Krommenie), Mo Kusadasi, Jordi van Beek

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl