Almere en Nordin Bakker blijven denken aan promotie.

Nordin Bakker nadert Eredivisie

Zaanstad – De doelman van Almere City FC is samen met zijn team heel dicht bij historische promotie naar de Eredivisie. De rol van Nordin Bakker (25) onder de lat is tot nu toe van doorslaggevend belang in die race.

Na een goed verlopen competitie plaatste de ploeg uit de polder zich voor de na-competitie. Daarin ontpopte Bakker (geboren in Oostknollendam) zich tot held in de penaltyreeks in het play-off-duel met VVV-Venlo. Van de vier ‘pingels’ stopte hij er liefst drie en zag de vierde hoog over het doel gaan.

De ploeg van coach Alex Pastoor won dinsdag j.l. voor eigen publiek in het Yanmar Stadion aansluitend de eerste wedstrijd tegen FC Emmen in de finale van de play-offs met 2-0 via goals van Lance Duijvestijn.

Door de overwinning is Almere City heel dicht bij de eerste promotie naar de Eredivisie. De club uit Flevoland werd in 2001 opgericht en speelt sinds 2005 in de Eerste Divisie. Tot en met het seizoen 2009/2010 gebeurde dat onder de naam FC Omniworld.

Zondag kan Almere City in en tegen Emmen de promotie veiligstellen. In de nacompetitie is het opvallend hoe rustig Bakker het in feite in de reguliere speeltijd heeft gehad. Tegen VVV was dat al zo en moest hij pas in de verlenging en strafschoppenreeks aan de bak.

Tegen Emmen was er voor hem de eerste helft wederom amper iets te doen. Pas in de 17e minuut zijn eerste balcontact en zijn tweede in de 27e minuut. In het tweede deel moest de tegenwoordig in Almere Stad wonende Zaankanter vaker in actie komen en deed dat op uitstekende wijze. 

Na afloop was Nordin – voormalig goalie van Knollendam, Fortuna Wormerveerweer, FC Volendam, PFC Beroe Stara Zagora en vanaf januari 2022 voor Almere City – de nuchterheid zelf. ‘Nog een potje knallen en dan gaat het gebeuren. De focus moet er vol op, want reken maar dat Emmen uit een ander vaatje gaat tappen.’

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl