OFC stopt met zondagselectie, door met zaterdag 1

Oostzaan- De kogel is door de kerk. OFC stopt met divisie voetbal op zondag. De Oostzaners degradeerden uit de 2e divisie en trekt zich terug uit de competitie. Trainer Pieter Mulders was bezig aan zijn laatste seizoen en een opvolger werd nog niet aangetrokken.

Het besluit van de voetbalclub hing al enige tijd in de lucht. Na berichtgevingen van het stoppen van de sponsor waren er veel onduidelijkheden en kon een leegloop van spelers niet uitblijven. OFC werkte zich in de afgelopen jaren omhoog en bereikte de top van het Nederlandse amateurvoetbal. Geen geheim was dat er veel verhalen rondgingen over de financiering van de selectie waarin veelvuldig de voormalige geldschieter Marwan K. werd genoemd. Hij werd vorig jaar opgepakt als verdachte van “duistere zaken”. OFC zelf ontkende dat er sprake was van duistere zaken.

Van 5e klasse tot 2e divisie

Op de website van de club valt te lezen: OFC stopt met de Zondag 1. OFC staat bekend als een zondag vereniging. Door de jaren heen met vele goede trainers als Ale vd Zee, Imdat Ilguy, Rinus Israel, Roy vd Mije, Eric Heerings, Yuri Rose en Pieter Mulders. Maar ook een flink aantal spelers hebben een positieve bijdrage geleverd. Zij hebben er mede voor gezorgd, dat wij uiteindelijk in de 2e divisie uitkwamen. Helaas van korte duur, want degradatie naar de 3e divisie volgde.


Wie de media een beetje gevolgd heeft weet dat de laatste seizoenen zwaar zijn geweest voor de spelers, staf, vrijwilligers en het bestuur. Vele factoren hebben er voor gezorgd, dathet moeilijke besluit moest worden genomen om niet verder te gaan met een de zondag 1. Aan de KNVB is inmiddels gemeld, dat er geen zondag 1 wordt ingeschreven voor komend seizoen. Hierdoor wordt de zaterdag 1 het vlaggenschip van OFC. De tijd zal het leren of er ooit weer een zondag 1 komt. Zeg nooit ‘nooit’ weten ze in Oostzaan. Met de aanschaf van nieuwe kunstgrasvelden en de inzet van velen zien ze de toekomst positief tegemoet. De club vraagt de leden, vrijwilligers en alle betrokkenen bij OFC om begrip voor deze beslissing.

Ieder jaar was het een komen en gaan van spelers van het eerste elftal. Dit seizoen kwamen er steeds meer geluiden van spelers die overstapten naar een andere club. Dat gebeurde eerder in Oostzaan, maar telkens kwamen er ook weer spelers. Echter deze keer komt er geen grote groep vervangers meer naar OFC.

De zaterdag 1 zal zich proberen te handhaven in de zaterdag 3e klasse. De Oostzaners strijden zaterdag 3 juni in Amsterdam tegen Jos Watergraafsmeer (zat) om de volgende ronde. Wordt er verloren is het over en uit en zullen de Oostzaners volgend jaar in de 4e klasse zaterdag uitkomen. Maar zover is het nog niet want OFC wist ook verrassend genoeg de laatste strohalm te pakken om de nacompetitie in te kunnen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl