Levinho Wijdenbosch met RWZ de nacompetitie in: “Gaan voor het hoogst haalbare”

Zaandam- Voor RWZ trainer Levinho Wijdenbosch wordt het een spannend weekend. De trainer/speler van de Zaandammers wil graag promoveren uit de zondag 4e klasse-C. Daarin dient aankomende zondag een eerste stap in te worden gezet wanneer het TOS Actief op sportpark Poelenburg ontvangt.

In een prima verlopen seizoen voor sv Rood Wit Zaanstad moesten de Zaandammers hun meerdere erkennen in kampioen De Meteoor. Het verschil was minimaal maar de Amsterdammers maakten amper fouten door weinig punten te verspelen. “Het seizoen begint eigenlijk nu pas” erkent trainer Levinho Wijdenbosch: “We hopen via de nacompetitie promotie naar de 3e klasse af te dwingen. Daar zijn we aan te en we hebben al enkele versterkingen weten vast te leggen. Nu moeten we er voor gaan, te beginnen met de eerste tegenstander. Dat is het Amsterdamse TOS Actief. De winnaar komt in de 2e ronde uit tegen RCZ. Ik denk dat we zeker niet minder zijn dan onze plaatsgenoten maar voor ons is het zaak om fit te blijven. Dit seizoen waren we technisch sterk en daarom spelen we nu nacompetitie. Maar teamtactisch kunnen we nog stappen maken. Voor de winterstop hebben we goed meegedaan. Het was spijtig dat we een lange periode van wel 6 of 7 weken vrij waren en niet aanwezig waren om te trainen. Daardoor raakte het geloof een beetje weg. Je kunt dan ook niet werken aan de o zo belangrijke automatismen. Ik ben benieuwd tot hoever mijn jongens nog kunnen gaan. Aan de strijdlust ligt het bij ons niet. Door het ontbreken van wat verdedigers ben ik noodgedwongen zelf in de defensie gaan voetballen. Dat gaat prima en de spelers weten inmiddels niet beter. Ik ben het verlengstuk in het veld en met Selcuk Akpinar hebben we een prima begeleider die ook een belangrijke schakel in het succes is. Samen met routiniers Serdar Ozturk en Murat Bozkurt hebben we voldoende creativiteit om voorin gevaarlijk te zijn. Onlangs heb ik met de club afgesproken dat ik nog twee jaar bij de club blijf, want ik heb het nog erg naar mijn zin.”

Het duel van zondag 4 juni tegen het Amsterdamse TOS Actief op sportpark Poelenburg op het Vijfhoekpark begint om 14;30 uur.