Voor ZVC`22 komt rampjaar tot einde: 1-9 nederlaag tegen nummer voorlaatst betekent dat gifbeker leeg is.

Zaandam- In het eerste voetbalseizoen voor fusieclub ZVC’22 is het seizoen tot een einde gekomen. Het bleek in de laatste paar wedstrijden een lijdensweg. Een rampzalige debuutjaar werd met een 1-9 nederlaag afgesloten.

Ook tegen de nummer voorlaatst, het Amsterdamse VVA Spartaan, verloor de formatie van interim-trainer Jasser Abidi met maar liefst 1-9 en daarmee werd een rampzalig seizoen afgesloten. Binnen een kwartier kwamen de Zaandammers op voorsprong echter niet veel later wisten de Amsterdammers de achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Daarna was de ban gebroken en liepen de bezoekers flink uit.

Trainer Peter Zwaan kwam vorig seizoen over van sv De Rijp en kwam vol goede voornemers naar sportpark Hoornseveld. Na een leegloop van spelers kreeg hij te maken met een matige selectie waarin de trainingsopkomst minimaal was. Voor Zwaan was dit geen werken en hij koos eieren voor zijn geld. De naar DCG vertrekkende trainer Jasser Abidi nam zijn taken over. In de hoofdstad wordt hij komend seizoen trainer van het tweede elftal.

ZVC`22 kondigde zijn opvolger enkele maanden geleden al aan. De momenteel voor Fortuna Wormerveer O-23 werkzame trainer Serdar Öztürk keert terug in Zaandam. Aan hem de taak om van de Zaandammers weer een team te maken dat klaar is voor de toekomst.

Zaterdag 27 mei: 3e klasse zaterdag ZVC’22-VVA Spartaan 1-9.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl