Liverpool fandag bij sc Hercules Zaandam.

Zaandam- Op zaterdag 24 juni 2023 is er een uniek evenement in Zaandam, bij voetbalclub sc Hercules Zaandam vind namelijk een internationale Liverpool fandag plaats. Op sportpark Kuilpad wordt dan het paars wit omgeruild voor het rood wit van Liverpool.

Kim Olthof is Voorzitster van de officiële Nederlandse Liverpool Supporters Club: “Waarom een internationale Liverpool fandag in Zaandam? In 2022 bestonden wij als supportersclub 20 jaar. Dit wilden wij natuurlijk groots vieren, maar helaas is dit evenement niet door gegaan door de onzekerheden die COVID-19 en de oorlog in Oekraïne met zich meebrachten. In 2023 pakken wij echter nu de kans om deze dag alsnog door te laten gaan. Onze supportersclub bestaat namelijk ondertussen uit 300 leden die wij tegenkomen tijdens wedstrijdbezoeken en meetings door het hele land. Een evenement als dit, is een fantastische kans om dichtbij huis – in plaats van de reis naar Liverpool – met een mooie groep fans de club te vieren. Sinds een aantal jaar dragen wij nu ook de naam: “Official Liverpool Supporters Club Nederlands”, geaccordeerd vanuit Liverpool FC, wat inhoudt dat wij per seizoenshelft wedstrijdkaarten kunnen aanvragen voor onze leden. Ook waren wij één van de eerste fanclubs die werd geïnterviewd in een nieuwe rubriek op de officiële Liverpool FC website. Deze fandag (ALSINdag) is voor alle leden van onze eigen supportersclub, maar ook voor leden van supporterclubs van over de hele wereld, (lokale) geïnteresseerden en potentiële nieuwe leden. Er komen fans uit Nederland, Finland, Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Slovenië en nog meer andere landen.”


Om deze dag extra speciaal te maken, zijn er die dag een aantal activiteiten: Van voetbal clinics voor kinderen (kinderen van leden en de omgeving van Zaandam en omstreken) Een 5-a-side voetbaltoernooi tussen fanclubs van Liverpool uit heel Europa. De kans om mooie prijzen te winnen zoals een zoals een gesigneerd shirt van Virgil van Dijk en Cody Gakpo, een gesigneerd boek van Pepijn Lijnders, een gesigneerd vaantje van Jürgen Klopp en veel meer mooie prijzen. Muziek van Liverpool local David John Jaggs van The Ragamuffins bekend om zijn liedjes zoals onder andere voor Roberto Firmino (Si Senor), en een meet & greet en Q&A met Liverpool Legend Dirk Kuyt.