Fortuna Wormerveer wint “verplicht nummertje’ in Uitgeest.

Uitgeest- Terwijl op het hoofdveld het ICGT toernooi bij FC Uitgeest speelt komen FC Uitgeest en Fortuna Wormerveer tegen elkaar uit op veld 2. De Wormerveerders begonnen voortvarend en stonden al na 30 minuten spelen op een 0-3 voorsprong tegen het gedegradeerde FC Uitgeest.

De voetballers van sv Fortuna Wormerveer hadden geen kind aan de thuisploeg waarbij veel selectiespelers hun opwachting met -onder 23 van FC Uitgeest op het ICGT toernooi al hadden gemaakt. De ploeg uit Uitgeest stond al vanaf het begin af aan op de laatste plaats maar mocht in een goede fase nog heel even hopen op een stijging op de ranglijst. Dit was van korte duur want ook de concurrentie bleef punten halen. Fortuna Wormerveer sloot het seizoen teleurstellend af met een 8e plaats. Volgend seizoen heeft trainer Weber een groot probleem want hij ziet ongeveer 10 spelers vertrekken naar voornamelijk KFC.

Fortuna Wormerveer trainer Wesley Weeber was in Wormerveer-voordat hij het hoofdtrainerschap van René van Elsland overnam- eerst assistent en was de opvolger van Jack Laan.
Schermafbeelding_2022-07-14_om_11.02.39.png
De nieuwe man is er ook weer eentje met een sportief verhaal. De 37 jarige Wesley Weeber is ooit vanuit de jeugd van avv Zeeburgia bij HFC Haarlem terecht gekomen. Ook speelde hij als rechtervleugelverdediger voor ADO’20 waar hij in 2008 de Piet Voormeer trofee in ontvangst mocht nemen als waardevolste speler. Zijn actieve loopbaan eindige bij FC Lisse waar Zaankanter Misha Salden zijn trainer was en oud-Fortunees Raphael Supusepa en teamgenoot. 

Hierna is hij jeugdtrainer geweest bij ADO ’20, Pancratius en Haarlem. Zijn eerste klus als hoofdcoach was die bij Ouderkerk. Dat bleef tot een seizoen beperkt. In het dagelijks leven is hij docent lichamelijke opvoeding op het Calandlyceum in Nieuw-West Amsterdam. De school die recentelijk de titel ‘sportiefste school van Nederland’ in de wacht wist te slepen. Een prijs, voor de achtste keer uitgereikt door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO), het NOC*NSF en Stichting Special Heroes Nederland, ging in eerdere jaren nog aan hun neus voorbij. Wesley is ‘heel blij en trots’ met de winst. “De andere genomineerden, het Montessori College in Nijmegen en ’t Atrium in Amersfoort, zijn ook heel goede scholen, dus het was spannend of we het dit jaar wel zouden worden.”
Unknown-4.jpeg
Wesley is eigenlijk met de club in contact gekomen door een aantal spelers die hij kende vanuit zijn trainerstijd bij Haarlem waar hij naast trainer ook assistent van het Hoofd Jeugdopleiding was. ‘Met een aantal jongens heb ik altijd contact gehouden. In dit geval met Jermano.’ En laat nou ook die speler Fortuna Wormerveer volgend seizoen ook verlaten.


Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl