cvv Blauw-Wit ontsnapt en ontloopt nacompetitie voor degradatie.

Westknollendam- Bij het aanvangen van het seizoen hanteerde cvv Blauw-Wit 1 een overzichtelijke doelstelling: zo snel mogelijk zeker zijn van lijfsbehoud in een verzwaard degradatiejaar.

Dat met het verzilveren van deze doelstelling wachtte tot de allerlaatste speelronde was voor mening bloeddruk niet goed, maar ondanks de nederlaag tegen ZCFC is de missie geslaagd. cvv Blauw-Wit is ook komende seizoen vierdeklasser.

cvv Blauw-Wit had door het sterke optreden tegen SVW`27 weer ietwat vertrouwen getankt en wist dat het met een overwinning zeker en met een gelijkspel nagenoeg zeker was van direct lijfsbehoud. Toch slaagde het er helaas niet in om met net zoveel scherpte als de week ervoor op eigen veld ZCFC te bestrijden. Omdat ook de Zaandammers niet uitblonken in bovenmatig goed spel ontstond zaterdag een tamme derby, waarbij de gasten het meeste balbezit hadden en cvv Blauw-Wit vaker achteruit dan vooruit moest. Dat dan een ongeluk in een klein hoekje zit, kwam letterlijk uit in de 40e minuut. In een op het oog ongevaarlijk moment verslikten twee blauw witte verdedigers zich aan de zijkant van het veld in een aanval van ZCFC. De voorzet die vanuit die opzet volgde kwam uiteindelijk voor de voeten van Jesse Knibbe die wel raad wist met de spontane kans: 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Hoewel de tussenstand bij DZS – DTS op dat moment geruststellend was, werden de zinnen verzet in de rust en nam cvv Blauw-Wit zich voor om alle schroom van zich af te gooien. Helaas werd dit goede voornemen geen werkelijkheid. Sterker, na 54 minuten besliste de beste man aan Zaandammer-zijde Rafael Blees met een bekeken schot dit Zaanse duel. Wat er ook gebeurde de motor van cvv Blauw-Wit kwam niet echt aan de praat. In een uiterste poging om iets uit te richten ging centrale verdediger Jesper van Houts het slotkwartier als extra spits fungeren. Met deze wijziging wist ZCFC moeilijk raad en bleek hun laatste lijn de meest kwetsbare linie. In de 85e volgde aansluitingstreffer. Jesper van Houts bekroonde zijn goede vorm van de laatste drie weken met een knappe goal. Hiermee was de spanning onverwacht terug. En in de 90e minuut volgde zelfs nog de uitgelezen kans om gelijk te maken. Helaas lukte het Sven Keppel niet om de bal aan de goede kant van de paal over de ZCFC-keeper te lobben.

En dus lukte het cvv Blauw-Wit niet om op eigen kracht lijfsbehoud veilig te stellen. Vanuit Neck kwamen al snel opluchtende geluiden toen bleek dat de plaatselijke trots concurrent DTS met 6-2 een pak slaag had gegeven. Daardoor was er toch nog ruimte voor een kleine glimlach in het blauw-witte kamp. Ook volgend seizoen vierde klasse!Foto’s: Theo van Vlaanderen (Voetbal in Zaanstad)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl